Concurs de scurtmetraje pe tema anticorupției. Cum te poți înscrie

Concurs de scurtmetraje pe tema anticorupției. Cum te poți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Infiltrat la toate nivelurile societății, fenomenul corupției este o realitate cotidiană care, din cauză că a devenit aproape banală, riscă să devină aproape invizibilă, fiind aproape redusă la o noțiune abstractă. Platforma civică „Inițiativa România”, cu sprijinul fundației germane Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est și în colaborare cu Ambasada Franței din România și Institutul Francez, au inițiat un interesant proiect cinematografic. Este vorba despre o competiție de scurtmetraje anticorupție „Once Upon a Time in Romania” (A fost odată în România), pentru a sensibiliza societatea civilă și a o scoate din indiferență, atât pentru a combate acest flagel care a luat o amploare atât de mare, cât și pentru a încuraja creativitatea tinerilor și implicarea acestora în problemele importante ale societății românești.

Proiectul propune abordarea acestui subiect într-o manieră ludică, pentru că, după părerea reprezentanților Institutului Francez, o asemenea perspectivă se poate dovedi mult mai eficientă decât orice discurs cu accente grave.


Competitorii trebuie să surprindă secvențe din care să reiasă felul în care fiecare cetățean este afectat de corupție, mai mult sau mai puțin direct, prin șpagă, mită, abuzuri, trafic de influență, abuz de putere sau decizii luate de demnitari în folos propriu și să sugereze căi de reducere a acestui fenomen atât de nociv pentru societate. Filmul poate fi o mărturie, o animație sau un infografic, un film cu personaje, o parodie sau o dramă, al cărui mesaj trebuie să-i facă pe toți să înțeleagă cât de mult este afectat fiecare dintre noi de corupție.

Scurtmetrajele și clipurile video trebuie transmise organizatorilor până în data de 1 decembrie, iar filmele selecționate vor fi disponibile online, pentru a fi supuse judecății publicului și a unui juriu de specialiști. Condițiile de participare și criteriile de selecție a finaliștilor se găsesc pe site-ul www.onceinromania.ro în secțiunea Film That. Finaliștii vor fi anunțați în data de 10 decembrie, iar în 14 decembrie va avea loc Gala Anticorupție, în cadrul căreia vor fi acordate mai multe premii pentru cele mai reușite filme, premiul special urmând să fie acordat de ambasada Franței și de Institutul Francez.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.