Concurs dedicat Zilei Naționale a României, la Școala Generală nr. 30 din...

Concurs dedicat Zilei Naționale a României, la Școala Generală nr. 30 din Timișoara. Ce premii au primit elevii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Într-o școală din Timișoara, elevii sunt încurajați să învețe mai multe despre Ziua Națională a României într-un mod interactiv. Astfel, toți cei 160 de copii înscriși în clasa a VIII-a participă, în fiecare an, la un concurs interdisciplinar care a devenit tradiție. Este vorba de competiția intitulată „Pământ străbun, popor creștin”, desfășurată la Școala Generală Nr. 30 din Timișoara, care în acest an a ajuns la ediția cu numărul 12.

„Elevii participanți au primit întrebări din religie, geografie și istorie în cadrul concursului interdisciplinar dedicat Zilei Naționale a României. Au participat 160 de elevi de clasa a VIII-a și zece profesori. Pe lângă aceste întrebări primite, a fost făcută și o prezentare în PowerPoint care a avut două părți: în prima au fost prezentate imagini sugestive despre ce s-a întâmplat la data de 1 Decembrie, iar în a doua parte a fost prezentat un filmuleț care a cuprins mai multe interviuri luate cadrelor didactice și elevilor de la alte clase, părinților, care au cuprins trei întrebări: dacă cunosc însemnătatea zilei de 1 Decembrie, dacă au participat la acțiuni dedicate acestei zile și ce părere au despre acest eveniment care are o tradiție”, ne-a explicat Mihaela Șora, directorul Școlii Generale Nr.


30 din Timișoara.

Cei 160 de elevi participanți au fost împărțiți în cinci echipe, toate fiind premiate la finalul competiției cu rechizite școlare. Concursul organizat la Școala Generală Nr. 30 din Timișoara este susținut de Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.