Consiliile de administrație ale SDM și Colterm rămân politizate, chiar și după...

Consiliile de administrație ale SDM și Colterm rămân politizate, chiar și după concursuri de ocupare a posturilor

0
DISTRIBUIȚI

Două din cele mai importante companii din subordinea Consiliului Local Timișoara vor avea consilii de aministrație noi. Dacă înainte membrii consiliilor de administrație erau propuși de partide politice și mai apoi votați în Consiliul Local Timișoara, mai nou selecția se face pe bază de concurs. Anunțurile privind selecția pentru cooptarea de membri în consiliile de administrație au fost postate pe site-ul primăriei, iar după ce candidații au participat la o selecție de dosare listele cu componența consiliilor au ajuns pe mesele aleșilor locali din primărie care astăzi ar trebui să le voteze.

Conform documentelor ajunse pe masa aleșilor locali, chiar și cu procedura de selecție pe bază de dosare, consiliile de administrație rămân pline de membri de partid.


Componența consiliului SDM ar fi trebuit să fie următoarea: Adam Crăciunescu, membru PSD fost șef la Romsilva, Cătălin Iapă, Ilie Stoinel – ambii membri PNL, primul consilier al primarului Robu și cel de-al doilea fost șef al consiliului de adminsitrație al SDM, Ciprian Orhei – PNL, Andrei Molnar – UDMR, Cătălin Tiuch – fost deputat PSD, Liviu Filimon, Sorin Radu Anghel, Alexandru Mustățea și Radu Șumălan – PMP.

Consiliul de administrație al Colterm ar urma să fie compus din Emilian Valea – actualul președinte al Consiliului de Administrație al CA Colterm, Ursu Romeo, Emil Șerpe – director Colterm și membru PNL Timiș, Lucian Blaga – PNL, Florin Răvășilă, membru PNL și consilier al primarului Nicolae Robu, Stanomir Diaconu, Attila Kalaman, Ovidiu Pîrlea, Paula Kasai.

Totuși, în proiecte se arată și că membrii care nu au obținut 40 de puncte la selecție nu vor fi aleși în consilii de administrație, astfel că, dintre candidații de mai sus, au picat următorii: Cătălin Tiuch, Liviu Filimon, Radu Anghel, Radu Șumălan – pentru SDM și Stanomir Diaconu, Attila Kalaman, Ovidiu Pîrlea și Paula Kasai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.