Controale înainte de Crăciun: inspectorii de la Protecția Consumatorului și Direcția Sanitar...

Controale înainte de Crăciun: inspectorii de la Protecția Consumatorului și Direcția Sanitar Veterinară descind la vânzătorii produselor de sezon

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorii Comisariatului Județan pentru Protecția Consumatorilor fac controale intensive pentru a depista orice nereguli în modul în care se comercializează produsele specifice sărbătorilor de iarnă. Inspectorii au început verificările pe teren încă din luna noiembrie. Aceștia îi controlează nu doar comercianții de produse alimentare, ci și pe cei care vând jucării sau instalații pentru împodobit bradul.


Comisarii CJPC vor verifica de la termenul de expirare de pe produse, la actele de proveniență sau condițiile de păstrare a produselor puse la vânzare în Timiș.

Conform șefei CJPC Timiș Mihaela Ignat, inspectorii au ordin să cerceteze cu atenție modul în care comercianții fac promoții. Asta după ce au fost dovezi că marile lanțuri comerciale din Timișoara afișau un preț promoțional la raft, dar taxau produsele la preț întreg la casă. Controale vor face și inspectorii Direcției Sanitar Veterinare din Timiș, care vor verifica dacă produsele din carne care se comercializează în perioada sărbătorilor sunt conforme cu cerințele legii.

Prefectul Eva Andreaș a cerut înformații în scris, săptămânal, cu privire la rezultatele controalelor, cerând-i șefei CJPC să acorde o atenție specială produselor contrafăcute care se comercializează pe piață și care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.