Creştere alarmantă a cazurilor de consum şi trafic de droguri în Timiş....

Creştere alarmantă a cazurilor de consum şi trafic de droguri în Timiş. Statisticile BCCO

0
DISTRIBUIȚI

canabis

Statistici îngrijorătoare în Timiş. Conform datelor furnizate de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara numărul de cazuri de trafic şi consum de droguri a crescut îngrijorător în ultimii ani. Datele au fost făcute publice în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Timiş.

„Manifestările fenomenului infracţional, la nivel zonal, în cursul primelor 10 luni ale anului 2017 s-a menţinut la un nivel ridicat, aflat într-o creştere vizibilă.


În paralel, s-a constatat o scădere a vârstei persoanelor implicate. Cu privire la tipurile de droguri traficate şi consumate, în proporţie covârşitoare este canabisul, urmat de produsele cu efecte psihoactive, dar şi comprimate ecstasy şi amfetamina. Astfel, dacă în cursul anilor 2013-2014 erau iniţiate în medie 70 dosare penale/constarări la 10 luni, începând cu anul 2015 situaţia s-a schimbat. În anul 2015 avem 103 dosare penale iniţiate, în anul 2016 avem 142 de dosare, iar în anul 2017 sunt deja 237 dosare penale declinate DIICOT Timişoara, în care sunt cercetate peste 300 persoane pentru comiterea de infracțiuni la regimul drogurilor sau al operațiunilor ilicite cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive”, se arată în raportul întocmit de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.