Cum motivează primarul Robu limitarea libertății de cuvânt a aleșilor din Consiliul...

Cum motivează primarul Robu limitarea libertății de cuvânt a aleșilor din Consiliul Local Timișoara prin schimbarea regulamentului

1
DISTRIBUIȚI

Regulamentul de funcționare al Consiliului Local Timișoara ar putea fi schimbat astăzi, dacă aleșii locali vor vota modificările propuse de consilierul PNL Grigore Grigoroiu. Printre noile reguli pe care liberalul dorește să le impună se numără limitarea duratei unei luări de cuvânt la trei minute sau eliminarea obligativității ca înaintea ședințelor de plen să aibă loc ședințe de comisii.

Primarul Nicolae Robu a explicat astăzi necesitatea modificărilor.


„Se schimbă pentru a se asigura fluența în activitatea de legiferare, cu ghilimelele de rigoare, locală. Noi trebuie să ne facem reguli care să ne ajute să funcționăm mai bine, și nu reguli care să ne încurce. De foarte multe ori se spune că e în regulă pe fond, nu avem nimic de obiectat, numai că regulamentul spune că nu. Nu e normal să fii ținut cu orele de aceleași persoane care vin cu o misiune să boicoteze lucrările consiliului. Noi suntem aici un serviciu public și așa ar trebui să ne simțim cu toții în serviciul public, or a lucra pentru timișoreni nu înseamnă a introduce politicul în diverse probleme ale orașului. Ce treabă are ideologia de stânga sau de dreapta cu realizarea unui pod sau realizarea unui pasaj sau cu întreținerea sistemului de semnalizare în oraș și câte exemple vă mai pot da. În această situație ar trebui să ne poziționăm pentru binele orașului, nu politic. Facem politică în precampanii și campanii electorale. Aici putem critica, putem invoca faptul că nu se discută destul asupra unui subiect, că nu este deschidere la dialog, dacă există o astfel de percepție, deși realitatea este cu totul alta. (…) Ne asigurăm premise spre o mai bună funcționare. Niciodată nu o să fie unanimitate, s-a discutat în comisii”.

Întrebat dacă prin nou regulament nu există riscul producerii unor abuzuri, primarul a comentat că „se întâmplă dacă nu suntem oameni responsabili. Un regulament mai permisiv permite un tip de abuzuri, un regulament mai restrictiv permite un alt tip de abuzuri”.

1 COMENTARIU

  1. Iar incepeti cu comasarile de scoli? Iar mutati elevii? Iar muta elevii banci si mobilier? Iar puneti profesorii pe drumuri, sa o ia razna de la intocmit dosarele alea mosntruoase ale lui funeriu?
    Nu vreti sa mai lasati dracului scolile in pace?
    Care e problema iarasi? Iar a pus ochii un magnat pe vreo cladire de scoala?
    Banda de ticalosi, nenorocitilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.