Decizia instanței supreme pentru fostul procuror Brad și ceilalți doi inculpați acuzați...

Decizia instanței supreme pentru fostul procuror Brad și ceilalți doi inculpați acuzați de DIICOT în dosarul Băile Herculane

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat, astăzi, apelul declarat de DIICOT împotriva deciziei Curții de Apel Timișoara în dosarul în care au fost inculpați executorul judecătoresc Gheorghe Brad, fost procuror, omul de afaceri Alexandru Gavrilescu și avocatul Istrate Rusu.

Aceștia au fost ridicați în urma unei operațiuni a procurorilor anti-mafia și a polițiștilor de la DGA fiind acuzați că au acționat pentru ca mai multe hoteluri și spații din Băile Herculane să ajungă în proprietatea lui Gavrilescu, deși acestea au fost puse sub sechestru de DIICOT de anul trecut după ce a început ancheta legată de modul în care gruparea condusă de afaceristul Iosif Armaș a pus mâna o mare parte din patrimoniul SC Hercules SA.

Anchetata a scos la iveală faptul că toate imobilele pe care Brad le-a executat au fost vândute la prețuri subevaluate și toate au ajuns la firma Axxa Travel Concept SRL, care de altfel în toate cele 12 licitații a fost unicul participant.


Acestea au fost vândute deși erau proprietate comună a celui care avea creanța executată și a soției acestuia. S-a ajuns până acolo încât de la licitații au fost îndepărtați alți contraofertanți care au vrut să participe la achiziționarea bunurilor.

Curtea de Apel Timișoara a respins cererea de arestare a DIICOT pentru cei trei, fără a lua nicio măsură preventivă împotriva acestora. Astăzi, instanța supremă a decis punerea sub control judiciar a celor trei inculpați. Decizia este definitivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.