Deputatul Pau despre denunțurile la DNA ale afaceristului Florin Măran: „Sper ca,...

Deputatul Pau despre denunțurile la DNA ale afaceristului Florin Măran: „Sper ca, dacă are frică de Dumnezeu, să-și aducă aminte de tot”. Ce spune despre modificările la legile justiției VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Denunțurile făcute la DNA de către omul de afaceri Florin Măran nu au rămas fără rezultate,  doi primari liberali din județ fiind puși sub acuzare de procurorii anticorupție. În cadrul anchetei, printre cei vizați a fost și fost deputat Gheorghe Ciobanu, trecut în neființă,  cu care Adrian Pau, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE în această seară, a avut o relație personală foarte apropiatî

Întrebat dacă știa de legăturile dintre Florin Măran și Gheorghe Ciobanu, după o scurtă pauză, deputatul PSD Adrian Pau a declarat că: „eu știu că Ghiță Ciobanu se cunoaștea cu Florin Măran, dar nu știu ce tip de prietenie au avut. Legătura mea cu Ciobanu a fost strict de firmele pe care le-am administrat, le-am condus împreună, a fost legată de partea economică. Faptul că Măran a făcut un denunț, probabil că s-a bazat pe ceva. Eu nu-l cunosc”.

Și în acest caz, Adrian Pau a precizat că are o abordare un pic diferită, pe care și-a justificat-o, menționând că „dacă Măran a fost abordat, i s-au cerut favoruri, avantaje materiale, ca un bun cetățean, ar fi trebuit să o facă la momentul respectiv.


Sper că a vorbit despre toți aceia cărora le-a dat bani”. Întrebat dacă crede că omul de afaceri Florin Măran a făcut denunțuri selective către DNA, Adrian Pau a menționat că nu-și dorește să sugereze nimic. „Sper că Măran, având frică de Dumnezeu, și-a adus aminte de tot ce trebuia să-și aducă aminte”, a conchis Pau.

Deputatul a vorbit și despre urgența cu care sunt făcute schimbări în legile justiției, despre care crede că e o normalitate să se procedeze astfel. „Eu cred că nu este o grabă, ci doar ceva normal. Când se încerca modificarea anumitor articole din Codul Penal am fost întrebați de ce acum, de ce atâta grabă. Cred că trebuie respectate prevederile Curții Constituționale și directivele europene. Trebuie puse în practică. Avem o serie de proiecte asumate ca fiind prioritare, printre care și acesată lege a justiției”, a fost de părere deputatul PSD, Adrian Pau, care vede cu ochi buni și pragul pentru abuz în serviciu: „este mai mult decât rezonabil. Este o recomandare a Uniunii Europene”.

În ceea ce privește răspunderea magistraților în fața deciziilor luate, Adrian Pau a dat exemplul întâlnit în Italia. „Când în Italia a intrat în vigoare răspunderea magistraților, foarte multe procese au fost clasate. Acolo trebuie să ajungem. Dacă suntem apărătorii și spunem că cel care greșește trebuie să plătească, consider că și magistratul ar trebui să plătească”, a specificat deputatul PSD de Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.