Despre evenimente și artiștii din mijlocul lor, la prima conferinţă dedicată industriei...

Despre evenimente și artiștii din mijlocul lor, la prima conferinţă dedicată industriei muzicale din vestul ţării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1377862124">

Timp de două zile, Timişoara a fost gazda primei conferinţe dedicată industriei muzicale din vestul și centrul României, evenimentul care şi-a propus să pună în legătură artiști, trupe, manageri culturali și comunicatori pentru o comunitate frumoasă și închegată fiind un real succes.

Prima secţiune a conferinţei Muzicon, desfăşurată la Ambasada, a inclus o discuţie liberă în care invitaţii Dudu Radoslav (anonimTM), Andreea Iager Tako şi Norbert Tako (cofondatori ai festivalului Plai şi producători ai festivalului Jazz TM), Iulia Pop (Overground Music) şi Codruț Dumitrescu (Overground Music) au „disecat“ problemele cu care se confruntă organizatorii de evenimente culturale din vestul ţării (şi nu numai). Sesiunea a doua de discuţii a fost cât se poate de animată şi a inclus un „debate“ la care au participat Dan Byron (solistul formaţiei Byron), Octavian Horvath (Implant pentru Refuz, Blazzaj), Emil Biebel (Viniloteca, Reflektor Venue) şi Ovidiu Hrin (Synopsis Media). În cadrul acestei discuţii s-au reiterat probleme stringente ale organizatorilor de evenimente din Timişoara, o bună parte a dezbaterii fiind concentrată pe eterna discuţie vizavi de evenimentele cu intrare liberă organizate de autorităţi. Acestea însă nu au participat la discuţii.

Prima zi de Muzicon s-a încheiat cu o sesiune susţinută de Bogdan Racz (Sonatic), Carina Sava (manager Vama), Bogdan Șerban (Radio Guerilla) şi Ioan Constantin şi Antonio Nartea (Expirat). Finalul conferinţei i-a adus pe toţi participanţii Muzicon într-un cadru „mai de party“, la Cafe Spinoza. Cea de-a doua zi a conferinţei a fost dedicată workshop-urilor care au debutat cu „Identitatea vizuală a artiștilor“ (Ovidiu Hrin). Mai apoi, solistul trupei Byron a prezentat un workshop concentrat pe Song Writing, iar ultimele două evenimente din prima ediţie a Muzicon-ului au fost workshop-urile „Social Media pentru artiști“ (Iulia Pop și Deea Petrică) şi „Kit-ul de presă al artistului“ (Cosmin Ionescu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.