Dima, solistul trupei Popa Șapkă, revine la Timișoara într-o formulă inedită

Dima, solistul trupei Popa Șapkă, revine la Timișoara într-o formulă inedită

0
DISTRIBUIȚI

Dumitru Bodarev, alias Dima sau Dimitri, a locuit opt ani în Timișoara, unde a înființat formația Popa Șapkă, o trupă formată din șase tineri pentru care muzica însemna totul. Numele formației are legătură cu cel al străzii pe care artistul a locuit în Timișoara.

„După ce am terminat liceul, am venit la facultate, la Timișoara, unde am făcut Rusă-Engleză. Am început să cânt în liceu. Mi-a plăcut atât de mult încât am zis că asta trebuie să fac, asta mi-e menirea. Și acum asta fac zi de zi. În cei 8 ani cât am stat în Timișoara, am continuat să cânt, pentru că acolo s-a format trupa Popa Șapkă. Numele formației are legătură cu preotul revoluționar de la 1848, pentru că noi stăteam chiar lângă penitenciarul de pe strada Popa Șapcă din Timișoara și așa ne-a rămas numele”, spune Dima.

Stilul muzical al acestei trupe este „ska balkanic”, o muzică cu ritmuri vibrante, pozitive, ce te îmbie la dans, cu versuri în rusă, engleză și română.


„Am ales stilul ska balkanic, pentru că este un stil vesel, o muzică ce te inspiră, te cheamă la dans, o muzică pozitivă, vibrantă, cu foarte multă energie. Oriunde am fost, toată lumea a reacționat bine la acest stil de muzică”, ne-a explicat Dima.

Începând de anul trecut, Dima a început să cânte alături de Ecaterine. „Am început să cânt alături de Ecaterine (Ecaterine Delia Mircsov) anul trecut, moment în care pot spune că am intrat în showbiz-ul românesc, cu melodia «Zi cu soare», o piesă diferită de stilul nostru, dar foarte apreciată de noul public. A urmat piesa «Chiki la la», «Adrenalina», proiectul Human şi melodii noi“, spune artistul.

Cei doi muzicieni vor fi prezenţi la evenimentul Balkan Night Live – Ecaterine & Dimitri, organizat de Casa de Cultură a Studenților Timișoara. Vor interpreta live, alături de band, un repertoriu ce cuprinde piese rusești, țigănești, sârbești, englezești și românești; de la Kalinka la Kalashnikov, de la „Dragostea din Tei” la „Ochi Chernye”, de la „Hora din Moldova” la „Videli Nochi”, de la „Gas Gas” la „Party Like A Russian” (Robbie Williams), precum și piesele originale lansate de-a lungul timpului de către cei doi artiști cu proiectele Ecaterine & Dimitri („Zi Cu Soare”, „Adrenalina”), Popa Șapkă („Amerika Evropa” si „Don’t Care”), Human („Aripi de sticlă” sau „Inimi sincronizate”) și multe altele. Evenimentul va avea loc vineri 10 noiembrie, de la ora 21.00, la clubul Daos, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.