DNA cere arestarea primarului care a obținut ilegal subvenții europene de peste...

DNA cere arestarea primarului care a obținut ilegal subvenții europene de peste 4,7 milioane lei. Cum s-a dat singur de gol UPDATE Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Caraș Severin judecă, astăzi, cererea DNA Timișoara de arestare preventivă a primarului din Ciclova Română, Gheorghe Percea, acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată (22 acte materiale) și complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată (19 acte materiale).

Primarul este acuzat că ”beneficiind de autoritatea și influența conferite de funcția publică deținută, a determinat patru persoane din localitate să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) cereri unice de plată pe suprafață, pentru a încasa subvenții în cadrul diferitelor scheme de plăți. În acest sens, mai multe contracte de concesiune au fost încheiate de persoanele respective cu primăria condusă de inculpatul Percea Gheorghe, pentru terenurile agricole care aparțineau Consiliului Local și Primăriei Ciclova Română. În același context, pentru îndeplinirea condițiilor necesare aprobării cererilor unice de plată pe suprafață, trebuia solicitanții să facă dovada deținerii unui/unor efective de animale, motiv pentru care inculpatul Percea Gheorghe a determinat aceleași persoane să încheie fictiv contracte de comodat, din care să rezulte (în mod nereal) că dețineau diverse efective de animale și adăposturi pentru acestea”, susțin procurorii DNA.

Beneficiarul real al banilor era primarul care avea cardurile aferente conturilor bancare în care erau virate subvențiile de către A.P.I.A. Prin aceste demersuri, inculpatul a beneficiat de subvenții acordate necuvenit de A.P.I.A.


în valoare de  de 1.793.203 lei. ” În aceeași perioadă, patru fermieri, beneficiind de ajutorul inculpatului Percea Gheorghe, au depus cu rea-credință la A.P.I.A. mai multe documente care conțineau mențiuni nereale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate. Acționând în această manieră, cele patru persoane au beneficiat de fonduri nerambursabile în sumă totală de 3.072.055 lei”, se arată în comunicatul DNA. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanței.

UPDATE Tribunalul Caraș-Severin a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a primarului din Ciclova Română. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.