Doi tineri, în stare gravă după ce susțin că au fost bătuți...

Doi tineri, în stare gravă după ce susțin că au fost bătuți în timpul unei operațiuni a polițiștilor și jandarmilor, lângă Timișoara. Ce spun reprezentanții IPJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean

Incident deosebit de grav petrecut, aseară, în localitatea Urseni, aflată lângă Timișoara. Doi tineri de 34 de ani au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Timișoara. Aceștia susțin că au fost bătuți de polițiști și jandarmi, în timpul unei operațiuni efectuate pentru prinderea unui bărbat urmărit național și internațional. Cei doi bărbați spun că în timpul intervenției s-a făcut o confuzie, aceștia fiind nevinovați.

Pe de altă parte, Alin Petecel, șeful IPJ Timiș, a susținut, astăzi, o declarație de presă, anunțând că Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a deschis o anchetă în acest caz.

“Ieri, 23 noiembrie, polițiștii și jandarmii timișeni au desfășurat activități în vederea depistării unui bărbat urmărit la nivel național și internațional. Pe numele bărbatului căutat, Tribunalul Timiș a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru comiterea infracțiunilor de comiterea unui grup infracțional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj. În timpul acțiunii, pe raza localității Urseni, a fost oprit în trafic un autoturism care corespundea descrierii autovehiculului despre care existau informații că l-ar utiliza persoana urmărită.


Ocupanții autoturismului, doi bărbați de 34 de ani, au fost conduși la sediul poliției pentru verificări. Ulterior acestei activități, cei doi bărbați s-au prezentat la o unitate spitalicească, susținând că ar fi fost agresați de efectivele angrenate în acțiune. Precizez că la nivelul Poliției Române nu sunt tolerate astfel de practici, motiv pentru care am dispus de îndată ofițerilor din cadrul Biroului Control Intern demararea de verificări și sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș cu privire la sărvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, fiind întocmit dosar penal în care cercetările vor fi efectuate sub urmărirea penală proprie a procurorului. Vă garantăm că vom sprijini ancheta Parchetului astfel încât în cel mai scurt timp să se clarifice întreaga situație de fapt, iar în cazul în care se vor constata încălcarea legii, cei vinovați să fie trași la răspundere”, a afirmat Alin Petecel.

De asemenea, Claudiu Zăgan, adjunctul comandantului Grupării Mobile de Jandarmi Timiș, a declarat că “nici Jandarmeria Română nu tolerează astfel de practici, motiv pentru care chiar în momentul de față se desfășoară verificări pentru a afla adevărul în situația de față și, cu această ocazie, vă afirm cu tărie faptul că susținem demersul efectuat de către Poliția Română în vederea aflării adevărului”.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, cei doi tineri se află în stare gravă, fiind supuși unor intervenții chirurgicale.

“În cursul serii de ieri, doi tineri de 34 de ani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judetean Timișoara în stare gravă. Aceștia au fost preluați de medicii de gardă și duși de urgență în sala de operație. În prezent, ei se află pe Secția Chirurgie 3, sunt stabili și sub supraveghere medicală continuă”, ne-a declarat Andreea Borboros, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Din primele informații, unuia dintre tinerii bătuți i-a fost scoasă splina în timpul intervenției chirurgicale, iar celălalt are mai multe coaste rupte și leziuni la nivelul splinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.