Echipamente medicale de 15.000 de euro donate Spitalului de Copii din Timișoara....

Echipamente medicale de 15.000 de euro donate Spitalului de Copii din Timișoara. Cât de utile sunt pentru salvarea nou-născuților

0
DISTRIBUIȚI
Foto: i-medic.ro

Mai multe șanse la viață pentru bebelușii care vin pe lume și suferă de afecțiuni grave. Astăzi, Organizația Salvați Copiii România a dotat secția de neonatologie-prematuri a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara cu echipamente medicale în valoare de 15.000 de euro, banii fiind donați de către compania Fornetti. Este vorba de o masă radiantă, un monitor de funcții vitale, două infuzomate și două perfuzomate.

“Toate aparatele primite ne sunt mai mult decât un ajutor, pentru că avem multe cazuri grave. La noi ajung prematuri cu patologii grave din maternitățile din Timișoara și din orașele limitrofe. Avem și un compartiment de nou-născuți la termen cu patologii grave, doar anul trecut am avut 15 copii cu malformații cardiace grave, iar 45 cu malformații cardiace mai puțin grave, care au avut nevoie de aparatele donate în anii precedenți de Organizația Salvați Copiii. Masa de reanimare va fi folosită în terapie intensivă, pentru reanimarea rapidă a nou-născuților, procedură mai mult decât utilă în perioada critică. Monitorul de funcții vitale este atașat tuturor nou-născuților cu patologii grave, mai ales în crizele de apnee, când trebuie monitorizați în permanență, pentru a se putea interveni terapeutic prompt”, a explicat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, medicul Mărioara Boia, șeful secției de neonatologie-prematuri de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

Organizația Salvați Copiii România sprijină maternitățile din Timișoara din anul 2013. În toți acești ani, Spitalul de Copii, Maternitatea “Odobescu” și Maternitatea “Bega” au primit echipamente medicale în valoare de peste 130.000 de euro.

“În județul Timiș, rata mortalității infantile a fost, în anul 2016, de 7,5 la mia de copii născuți vii, mai mare decât cea națională, care a ajuns la 7,3 la mie, dublă față de media raportată la nivelul UE. De când am început programul de dotare al maternităților și secțiilor de pediatrie din România, a scăzut rata mortalității infantile.


În fiecare an, mor 1.400 de copii cu vârsta până un an. Facem în continuare un apel la companii să nu ajute cu fonduri. Banii merg către aceste echipament fără de care medicii nu pot să-și facă meseria cum trebuie, iar copiii nu pot supraviețui în condiții bune de sănătate”, a declarat, la Timișoara, Gabriela Alexandrescu, președintele Salvați Copiii România.

La conferința de presă organizată la Spitalul “Louis Țurcanu” din Timișoara, astăzi, a participat și Amalia Năstase, ambasador Salvați Copiii, care a amintit efortul pe care medicii îl fac pentru ca nou-născuții prematuri să supraviețuiască. “Este vital ca toate maternitățile să fie dotate corespunzător, pentru a-i putea îngriji pe copiii vulnerabili. Nou-născuții nu pot vorbi pentru ei înșiși, dar au o extraordinară forță de a lupta. Au nevoie de sprijin, la fel ca medicii, pentru a putea câștiga toate bătăliile pentru viață”, consider Amalia Năstase.

Compania Fornetti România donează pentru cel de-al doilea an consecutiv bani pentru dotarea cu echipamente medicale a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. “Cred că scopul unei companii ajunsă la maturitate este să dea ceva înapoi comunității. Asta încercăm și noi să facem prin parteneriatul cu Salvați Copiii: să ajutăm acolo unde este nevoie. Avem deja un parteneriat de doi ani de zile cu organizația, ani în care am încercat să sprijinim dotarea maternităților din Timișoara și suntem onorați că putem fi parte dintr-un proiect atât de mare și important”, a afirmat Toth Csaba, directorul general al Fornetti România.

În fiecare an, la Spitalul de Copii din Timișoara sunt tratați 900 de copii nou-născuți care au patologii grave.

Companiile care doresc să ajute la dotarea maternităților pot alege, până la 31 decembrie 2017, să direcționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului către Organizația Salvați Copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.