Electro swing din Austria şi ska din Ungaria, la prima ediţie Crăciun...

Electro swing din Austria şi ska din Ungaria, la prima ediţie Crăciun la Cetate: concerte Eugene The Cat şi Pannonia Allstars Ska Orchestra VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Prima ediţie a evenimentului Crăciun la Cetate – care va avea loc în curtea Bastionului Maria Theresia – aduce un dublu concert de neratat pentru melomanii timişoreni, deschiderea manifestării fiind realizată sâmbătă 25 noiembrie, de la ora 19.00 cu concerte susţinute de formaţia austriacă Eugen The Cat şi trupa maghiară Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Trupa austriacă Eugene The Cat îmbină cu succes sound-urile electronice cu chitări şi saxofon live şi îşi defineşte stilul un amestec între electro swing şi glitch hop. Dincolo de categorisiri, formaţia este renumită pentru energia pe care o degajă la show-urile live, lucru care a fost demonstrat cu vârf şi îndesat şi în cadrul recitalului lor care a avut loc anul trecut în cadrul Revolution Festival.

Una din cele mai dinamice și mai cosmopolite formații din Ungaria, Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), îmbină cu măiestrie stilurile ska și dancehall, reggae și dub, cărora le adaugă într-o manieră creativă elemente de jazz și de folclor maghiar.


În versurile lor, muzicienii transmit adesea mesaje sociale, condamnă fenomene de tipul discriminării și vorbesc despre valori precum respectul reciproc sau egalitatea de șanse. Formația a fost înființată în 2003 din membrii trupelor Csizmáskandúr, The Deadbeats, Kevés, Böiler și MeSKAlin. Într-un timp foarte scurt, muzicienii au ajuns din cluburile underground pe scena mare a cunoscutului festival Sziget și, de altfel, pe scena tuturor marilor festivaluri muzicale din Ungaria. Mai mult, trupa a concertat cu succes și în țări precum Franța, Germania, Belgia, Italia, Danemarca, Olanda, Elveția și Grecia. Printre albumele lor de succes se numără şi Ghost Train, în cadrul căruia orchestra a prelucrat melodii cunoscute, de succes, ca de ex. Billy Boy, sau coloana sonoră a celebrului film Star Wars, intitulată Imperial Reggae. Albumul lor conține de asemenea și multe noutăți, trupa prezentându-se și într-o latură mai serioasă.

Crăciunul la Cetate vrea să fie o alternativă la târgurile obișnuite și propune ieșirea din standardele prezente în ultimii ani în preajma sărbătorilor de iarnă. Misiunea Crăciunului la Cetate este să aducă în fața publicului în primul rând branduri timișorene. Evenimentul organizat la Bastionul Maria Theresia de Muzeul Naţional al Banatului şi Consiliul Județean Timiș îşi aşteaptă vizitatorii până în 5 ianuarie 2018, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.