EXCLUSIV Pasajul Jiul, inaugurat de primarul Robu fără a fi făcută recepția...

EXCLUSIV Pasajul Jiul, inaugurat de primarul Robu fără a fi făcută recepția tehnică a lucrării. Ce spune Culiță Chiș

0
DISTRIBUIȚI

Pasajul Jiul a fost inaugurat de primarul Nicolae Robu cu cvartet de tromboane, filmări din dronă, diplome și discursuri triumfaliste, acesta lăudându-se non-stop pe acest subiect. Dincolo de festivism, conform legii privind calitatea în construcții există o etapă obligatorie , pentru oricare proprietar, înaintea dării în exploatare a oricărei lucrări.


”Darea în folosință a construcției dupa admiterea recepției la terminarea lucrărilor, preluarea acesteia și obținerea autorizațiilor potrivit legii”, se arată la litera g a articolului 27 din Legea nr.10/1995 modificată.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a spune dacă a fost făcută recepția tehnică a lucrării, având în vedere că pasajul Jiul a fost dat în exploatare deja, Culiță Chiș, directorul Direcției Tehnice și primul care a primit diplomă la inaugurare de la primarul Robu, a declarat ”acum este procedura în derulare de organizare a recepției”. La întrebarea dacă pasajul Jiul se putea da în exploatare fără a exista recepția tehnică, Culiță Chiș a afirmat faptul că ”s-a încheiat proces verbal de constatare între CFR, constructor și beneficiar”. Recepția tehnică a lucrării presupune verificarea tuturor aspectelor legate de proiect de la pasajul propriu zis, până la placarea pereților și marcaje rutiere. Vă reamintim că nici în cazul porții de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit și a ucis un student de 24 de ani, nu a existat recepție tehnică a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.