EXCLUSIV Primăria Timișoara nu putea emite autorizația de construire pentru poarta morții...

EXCLUSIV Primăria Timișoara nu putea emite autorizația de construire pentru poarta morții de pe Calea Lugojului. Vezi răspunsul oficial care aruncă în aer mafia din administrația Robu

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara nu putea, din punct de vedere legal, să emită autorizație de construire în regim de urgență pentru poarta de intrare de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit și l-a ucis pe studentul Vlad Baici, în vârstă de 24 de ani. Problema a fost sesizată încă din timpul controlului efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcții, dar inspectorii nu s-au putut pronunța deoarece nu exista un răspuns oficial din partea Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș până la finalizarea controlului și nici din partea administrației conduse de Nicolae Robu.

Cei de la ISC au notat în raport faptul că ”din planșa nr.2, plan de situație, plan de încadrare în zonă întocmit de către SC Black Light SRL având denumirea proiectului Documentație topo-cadastrală de identificarea a porticurilor de intrare amplasate în Timișoara, Calea Aradului și Calea Lugojului, anexă la A.C. nr.1407/24.10.2014, cât și motorul de căutare Geoportal ANCPI se poate observa faptul că ”porticul intrare în oraș” (structură metalică) menționat în planșă, se află amplasat în două unități administrative-teritoriale, respectiv un stâlp din beton se află în Unitatea Administrativ Teritorială Timișoara iar un stâlp din beton se află poziționat în Unitatea Administrativ Teritorială Ghiroda”.

În urma solicitării PRESSALERT.ro, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș  a confirmat că ”am analizat documentațiile puse la dispoziție de Inspectoratul de Stat în Construcții, procedând și la verificarea în teren a acestui amplasament.


Din informațiile obținute rezultă că porticul de intrare în oraș amplasat pe Calea Lugojului se află situat pe teritoriul a două unități administrativ – teritoriale, respectiv stâlpul din sud pe teritoriul UAT Ghiroda, iar stâlpul din nord pe teritoriul UAT Timișoara”. De asemenea, în răspuns semnat de directorul OCPI Timis, Marius Arthur Ursu se precizează că ”în anul 2014, Primăria Timișoara nu a solicitat aviz din partea OCPI pentru obiectivul menționat”.

 Conform Legii 50/1991, pentru lucrările care se execută pe terenuri care depășesc limita teritorială a unei unități administrativ – teritoriale, autorizația de construire se emite de președintele consiliului județean cu avizul primarilor. În cazul de față, autorizația ar fi trebuit emisă de Consiliul Județean Timiș cu avizul primăriilor Timișoara și Ghiroda. Angajații Primăriei Timișoara au ignorat informațiile care apăreau chiar în documentația pe care o aveau, au emis o autorizație în regim de urgență pentru lucrări efectuate șase luni mai târziu. În naza acestei autorizații emise în regim de urgență, administrația condusă de Nicolae Robu a evitat licitația pentru lucrări, pentru fiecare poartă plătindu-se pentru fiecare poartă reabilitată câte 56.000 euro. Vă reamintim că ISC a constatat că nu a existat niciun proiect pentru aceste lucrări, avize de la ISC, nu a existat un studiu de rezistență și nici diriginte de șantier.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.