„Festival” de arheologie la Timișoara. Participanți din șase țări la Arheo Vest

„Festival” de arheologie la Timișoara. Participanți din șase țări la Arheo Vest

0
DISTRIBUIȚI

Festivitatea de deschidere a celei de-a V-a ediții a Simpozionului Internațional Arheo Vest „Interdisciplinaritate în arheologie și istorie” va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, în aula Universității de Vest, la ora 9.00.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate nu mai puțin de 80 de lucrări științifice scrise de 125 de cunoscuți istorici și arheologi din România, Serbia, Ungaria, Germania, Marea Britanie sau Republica Moldova și va fi lansat al cincilea anuar Arheo Vest, în două volume, care, în cele 1.282 de pagini, cuprind 65 de studii de specialitate scrise de 113 autori din țară și străinătate.

Simpozionul din acest an este dedicat „In honorem prof.


univ. emerit Doina Benea”, doctor în istorie și specialist în antichitatea romană, muzeograf la Muzeul Banatului, apoi șef al catedrei de istorie a Facultății de Litere, Istorie și Teologie și director al Centrului de Studii de Istorie și Arheologie „Constantin Daicoviciu” din cadrul Universității de Vest, conducător de șantiere arheologice-școală, precum cele de la Tibiscum (Jupa) sau Praerorium (Mehadia). Este autorul mai multor lucrări cu caracter monografic și a zeci de studii publicate în revistele unor manifestări internaționale, coordonatorul unor proiecte de cercetare naționale și internaționale, membru corespondent al Institutului German de Arheologie din Berlin și membru în mai multe organisme științifice internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.