Festival internațional de teatrul și expoziția #stART, cu și pentru copii, la...

Festival internațional de teatrul și expoziția #stART, cu și pentru copii, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Cei mai mici spectatori vor avea parte vineri de o zi de festival găzduită de Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, care va aduce pe scenă nu mai puțin de cinci spectacole ale unor trupe din Cluj-Napoca, Arad, Szeged și Chișinău.

„Festivalul de o zi”, un festival internațional ajuns la cea de-a treia ediție, va începe la ora 9.00 cu spectacolul „Anotimpurile”, un text inspirat din fabule și povești ale lumii pus în scenă de „Anima Art” din Cluj-Napoca, iar la ora 10.30 și 11.15, teatrul de păpuși „Kövér Béla” din Szeged va prezenta spectacolul în limba maghiară „Molia de carte”. De la ora 12.30, compania „Sosonuti” din Arad aduce în fața copiilor „Cufărul magic” care prinde aripi cu ajutorul copiilor și plutește din poveste în poveste, din oraș în oraș, cu fel de fel de personaje hazlii, iar Teatrul Municipal de Marionete Chișinău încheie festivalul cu „Magic Marionnettes Show”, un spectacol pentru întreaga familie, care va începe la ora 17.00.

În 18 noiembrie, de la ora 12.00, la librăria Cărturești de pe strada Mercy va fi deschisă prima expoziție dedicată copiilor care au participat la workshopurile de inițiere în artă #stART din cadrul proiectului de artă contemporană Baroque || Urban, în care fiecare lecție de istorie a artei a fost urmată de experimente artistice ale copiilor.


Pe parcursul celor patru săptămâni, cei 30 de participanți au fost protagoniștii unei complexe incursiuni în lumea artelor, de la însușirea unor cunoștințe teoretice la exerciții practice, finalizate cu prima lor expoziție care le aduce lucrările în fața publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.