Fost senator, după gratii după ce a fost condamnat pentru trafic de...

Fost senator, după gratii după ce a fost condamnat pentru trafic de influență

0
DISTRIBUIȚI

Fostul senator pedelisto-liberal de Arad și secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, a fost încarcerat la penitenciarul din oraș, după ce Curtea de Apel București l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, el a fost acuzat că ar fi intermediat remiterea unor sume de bani cu titlu de mită de la omul de afaceri Ilie Carabulea către Daniel Tudor, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, pentru favorizarea societății de asigurări „Carpatica”.

Așa cum a recunoscut, fostul senator, coleg în camera superioară a Parlamentului cu soția lui Daniel Tudor, și-a însușit 200.000 de euro din cei 500.000 euro dați de Carabulea.


Un control efectuat la societatea „Carpatica”, atenționa că aceasta are o situație financiară precară și prezintă un grad ridicat de risc dar Daniel Tudor a emis o decizie prin care constatările controlului erau ignorate și s-a impus doar remedierea unor deficiențe minore.

Ovidiu Marian fusese condamnat încă din primăvara acestui an de Tribunalul București la pedeapsa cu închisoare, interdicția de a fi ales în funcții publice sau de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat timp de trei ani și confiscarea sumei de 500.000 euro sau a echivalentului în lei a acesteia. Hotărârea tribunalului a fost atacată de fostul parlamentar cu apel, dar acesta a fost respins ca nefondat.

În anul 2008, Ovidiu Marian a fost, timp de cîteva luni, viceprimar al Aradului, iar la alegerile parlamentare din același an a fost ales senator pe listele PDL, dar în anul 2012 s-a alăturat PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.