Fostul șef al CJAS Timiș, trimis în judecată de DNA într-un dosar...

Fostul șef al CJAS Timiș, trimis în judecată de DNA într-un dosar cu prejudiciu enorm

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Careba, fost șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese în formă continuată, respectiv efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2007 – 2014, inculpatul a denițut succesiv funcții de control și conducere în cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Casei de Asigurări de Sănătate Timiș, Casei Naționale de Sănătate și Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (Vest) Timiș.


În această perioadă de șapte ani, pentru a obține bani sau alte foloase, Cristian Careba a înființat două societăți comerciale pe numele altor persoane, cu ajutorul cărora a efectuat 4100 de operațiuni financiare în valoare totală de aproape 10.000.000 de lei. Operațiunile financiare au constat în servicii de consultanță medicală, de întreținere și reparare a calculatoarelor, produse de birotică, furnizarea de echipamente informatice etc.

Suma totală pe care ar fi câștigat-o acesta în urma tranzacțiilor cu cele două societăți comericale se ridică la aproape 550.000 de lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Acesta nu este primul proces pentru Careba, fostul șef al CJAS Timiș fiind judecat într-un alt dosar alături de Diana Nicoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.