Gabriel Tușinean: „Vi se pare că avem DNA în Timișoara?”. Ce lucrări...

Gabriel Tușinean: „Vi se pare că avem DNA în Timișoara?”. Ce lucrări importante din oraș ar putea avea probleme de legalitate VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Asociației ReSpublica Gabriel Tușinean a vorbit la emisiunea PRESSALERT LIVE și despre plângerile făcute, prin asociația pe care o reprezintă, în privința unor ilegalități comise de Primăria Timișoara.

Cu siguranță că Gabriel Tușinean este considerat de primarul Nicolae Robu unul dintre cei care vor răul Timișoarei și se opun dezvoltării orașului. Întrebat de ce crede că-l deranjează într-atât de mult pe edilul de pe Bega, vicepreședintele Asociației ReSpublica a presupus că „poate are legătură cu un anume proces penal, după plângeri făcute prin asociația noastră”.

Deschiderea pasajului Jiul a fost făcută cu mare fast, însă nu s-a efectuat recepția tehnică a lucrării. „În activitatea pe care am avut-o prin ONG nu e prima dată când mă lovesc de așa ceva. M-a surprins graba prin care s-a făcut. S-a inaugurat în viteză, nerespectându-se parametrii legali, ceea ce nu e o noutate”, a opinat invitatul PRESSALERT LIVE.

Lucrarea de la pasajul Jiul nu este singura care ar fi într-o astfel de ipostază. „Avem lucrări în Timișoara care nu știm dacă au fost sau nu autorizate.


Căutăm detalii despre unele. Take Ionescu, un bulevard de doi kilometri, s-a făcut fără niciun act, fără autorizație. Nu sunt reparații, lucrările de acolo depășesc cadrul legal al unor reparații. Mai este intersecția de la stadion care are probleme de legalitate, b-dul Dragalina, una dintre primele investiții făcute în administrația Robu la fel are probleme cu legea”, a dezvăluit Gabriel Tușinean.

Vicepreședintele Asociației ReSpublica a invocat legislația, justificându-și punctul de vedere. „Legea 50, când vorbește de reparații spune că bordura trebuie amplasată exact în aceeași poziție ca cea anterioară, strada rămâne la aceeași dimensiune, geometria intersecțiilor rămâne identică, la fel și sistemul de parcare. Iar pe Take Ionescu s-a schimbat și sistemul de parcare. Tot acolo au dispărut 2.000 de metri pătrați din spațiul verde”, a declarat Gabriel Tușinean.

A urmat o reclamație către Ministerul Administrației, iar după o vizită a corpului de control au fost descoperite diferențele din teren. „S-a cerut deschiderea unui dosar penal pentru încălcarea legislației. Am înțeles că IPJ mai are un dosar deschis și a cerut completarea dosarului cu cele descoperite în control, dar nu știu în ce situație este”, a dezvăluit invitatul PRESSALERT LIVE.

Întrebat despre chestiunile ce trec neobservate în ceea ce privește modul de administrare al orașului, cum ar fi cazul porții de pe Calea Lugojului care a dus la moartea tânărului Vlad Baici, în vârstă de 24 de ani, Gabriel Tușinean a întrebat retoric: „vi se pare că avem DNA în Timișoara? Ultima dată când am văzut ceva despre ei, era în statistica națională, unde DNA Timișoara ocupa ultimul loc. Lista e lungă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.