Gala Blues-Jazz „Kamo” îi aduce la Timişoara pe unii dintre cei mai...

Gala Blues-Jazz „Kamo” îi aduce la Timişoara pe unii dintre cei mai remarcabili jazzmani români din diaspora

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la cea de-a 27-a ediţie a Galei Blues-Jazz „Kamo”, care va avea loc în perioada 25 – 26 noiembrie, de la ora 18, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. După ce, timp de 19 ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”, din postura de director artistic, după dispariţia dintre noi a acestui mare artist, sarcina de coordonator al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, al lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire a lui Kamo, forurile locale au hotărât să denumească evenimentul, începând cu ediţia a XX-a, Gala de Blues Jazz „Kamo”.

„Gala din acest an îi aduce pe unii dintre cei mai remarcabili jazzmani autohtoni din diaspora.


Pianistul Paul Weiner va împlini 70 de ani, toboşarul Eugen Gondi, de asemenea. Cei doi vor cânta, după foarte mulţi ani, din nou împreună. Bateristul Puba Hromadka, plecat , şi el,din Timişoara, va evolua în compania saxofonistului Nicolas Simion, acum trăitor în Germania, a basistului Ion Vîrlan, stabilit în Polonia şi a trompetistului polonez Piotr Wojtasik. Un nume de marcă este acel al cîntăreţei Teodora Enache, stabilită, la rîndul ei, în Germania. Pe aceeaşi scenă vor sui Nightloserşii noştri dragi, Jazz Kolective din Belgrad şi …gazdele Galei, cei din Bega Blues Band“, spun organizatorii evenimentului.

Chitaristul Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, s-a stins din viaţă în data de 14 ianuarie 2010, la vârsta de 66 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. În 1962, el a fondat, împreună cu Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Claudiu Rotaru şi Pilu Ştefanovici, trupa Phoenix, cu care a cântat până în 1971. Tot el este cel care a pornit tradiţia Galei Blues Jazz de la Timişoara, în cadrul căreia a susţinut şi ultimul său recital, în noiembrie 2009. Artistul a mai cântat şi în trupa Gramophon şi în 2007 a fost numit cetăţean de onoare al Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.