Informatica Timișoara s-a distrat pe terenul Muncitorului Reșița. Duelul reprogramat cu United...

Informatica Timișoara s-a distrat pe terenul Muncitorului Reșița. Duelul reprogramat cu United Galați nu se va juca în Sala ”Constantin Jude” dintr-un motiv inedit

0
DISTRIBUIȚI

Informatica Timișoara s-a impus fără probleme în duelul bănățean din deplasare cu Muncitorul Reșița. 10-3 a fost scorul final în favoarea trupei pregătite de Robert Lupu. Pe alocuri meciul a avut un caracter mai degrabă amical date fiind problemele gazdelor iar alb-violeții au avut ocazia să trimită în teren doi juniori, Sebastian Nastai și debutantul Sergiu Gavrilă, care s-au și înscris pe lista marcatorilor.

În mod surprinzător Reșița a deschis scorul în minutul 3. Egalarea a venit rapid însă, chiar din piciorul reșițeanului Ilaș. Iar Deco a făcut 2-1 pentru Informatica la faza următoare de atac a timișorenilor. Reușită urmată la scurt timp și de bara lui Simic. Sârbul și-a luat însă revanșa marcând următoarele două goluri ale oaspeților. Mai mult, reușita de 5-1 i-a aparținut mezinului Sebastian Nastai, care a marcat simplu din pasa lui Deco. Scorul a căpătat noi proporții în urma reușitei antrenorului-jucător Robert Lupu. Simic și-a completat tripla iar Lupu l-a trimis pe teren și pe junele Sergiu Gavrilă (17 ani). Imediat, acesta a și marcat primul său gol în elită, pentru 1-8. Pe finalul reprizei Avramovici a redus din diferență și a stabilit scorul la pauză: Muncitoru – Informatica 2-8.

Mai mult, la începutul părții secunde tânărul Gavrilă a marcat un gol superb, lobându-l pe portarul reșițenilor. Muncitorul a mai reușit să reducă o dată din diferență prin fostul antrenor Alexandru Mitru.


Informatica și-a permis și luxul de a trimite portarul de rezervă, Lungu, să execute o penalitate, una ratată și cu pericol de a încasa imediat un gol. Dar tabela a rămas 9-3 în ciuda unei acțiuni similare pe finalul jocului. Până la urmă jucătorii vizitatori și-au putut exersa abilitățile tehnice și driblingurile fine. În cele din urmă Savio a stabilit scorul final: 10-3, cu un șut sub bară.

Singurul jucător indisponbil al Informaticii e Felipe, care are afectate ligamentele și meniscul genunchiului și astfel e o absență de lungă durată. În urma acestui rezultat Informatica reocupă poziția a 3-a din clasament, cu 26 de puncte.

Circ, la propriu, în ”Olimpia”

Partida Informatica Timișoara – United Galați, anulată unilateral de bănățeni, care au acuzat o toxiinfecție alimentară, a fost în cele din urmă reprogramată în ciuda unui memoriu înaintat de moldoveni. Aceștia din urmă doreau să câștige la masa verde partida pentru care s-au deplasat degeaba. Jocul din etapa a 9-a se va disputa joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00, dar nu la Timișoara, ci în sala de la Sânnicolau Mare. Motivul e unul inedit, în Sala ”Constantin Jude” va avea loc un spectacol de circ.

”Comisia de Disciplină și-a declinat competența, de fapt Galațiul nu a cerut absolut nimic, au făcut un memoriu în care cerea să se verifice situația noastră financiară, niște aberații. Ei nu au cerut nimic… Departamentul de futsal a reprogramat jocul. La Timișoara e circ de aceea jucăm la Sânnicolau Mare”, ne-a declarat Gabrie Lungu, președintele Informaticii. Acesta e de părere că gălățenii trebuie să-și justifice sumele cu care sunt sprijiniți de autorități și critică mesajele apărute pe pagina oficială a clubului United. ”A fost o decizie de neînțeles că dimineața eu vorbisem cu președintele lor și i-am spus situația. A spus că ne înțelege, rejucăm, apoi m-am trezit… Ce mesaje sunt alea? Mulțumim suporterilor că înjură adversarii? Cel mai bun să câștige pe teren… Au prea mulți bani de la autorități… Ei s-au deplasat și pentru Reșița, Tg. Mureș, nu doar pentru noi”, a conchis Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.