Un nou succes spectaculos și important pentru Informatica Timișoara. Robert Lupu, după...

Un nou succes spectaculos și important pentru Informatica Timișoara. Robert Lupu, după victoria cu FK Odorheiu Secuiesc: ”Savio e dorit în Europa”

0
DISTRIBUIȚI
Savio (dreapta), un jucător mai mult decât interesant

CS Informatica Timișoara a obținut o nouă victorie importantă în lupta pentru vârful clasamentului Ligii I de futsal. Jucătorii pregătiți de Robert Lupu au învins-o cu 4-1 pe FK Odorheiu Secuiesc, formația de pe locul 2. Golul desprinderii gazdelor alb-violete a fost marcat în mod spectaculos chiar de către antrenorul Informaticii.

Informatica a dominat jocul aproape complet astăzi. O formă bună păstrată pe parchet de jucătorii lui Lupu în ciuda problemelor financiare. În minutul 5 Savio a trimis prima dată mingea în bară. Replica a venit de la ”decarul” oaspeților, Laszlo Szocz, dar mingea trimisă de acesta a căzut deviată pe plasa de deasupra porții lui Iancu. În minutul 12 Savio demarează o acțiune spectaculoasă, la capătul căreia mingea trimisă la colțul lung atinge din nou bara în drumul către aut. Simic e și el aproape de gol în două rânduri înainte de deschiderea scorului. Tot jucătorul sârb a marcat prima reușită a întâlnirii după ”assist-ul” lui Savio din minutul 18.

Gazdele s-au desprins în partea a doua după trei minute de la reluare. Chiar ”selecționerul” Lupu a înscris un gol spectaculos din semifoarfecă. Peste alte cinci minute Andre ”Deco” a făcut 3-0 din pasa aceluiași Savio. Deși era dat indisponibil pe termen lung, Felipe Oliveira a jucat azi la gazde și și-a trecut la rândul său în cont o bară (min. 30). În fine, Savio nu putea să nu se înscrie până la urmă pe lista marcatorilor. ”Ronaldinho” de pe Bega a făcut 4-0 iar bara i-a fost aliat la faza din minutul 33. Oaspeții au marcat golul de onoare în minutul 37 prin Szocs, fază contestată de amfitrioni pentru că ar fi fost precedată de un henț. Ambele echipe s-au plâns de arbitraj, dar bănățenii au obținut până la urmă ușor trei puncte mari dintr-un joc de care se temeau.

Cu 29 de puncte din 11 partide, fără înfrângere, Informatica are aceeași linie de clasament cu liderul Deva. În mod inedit FK Odorheiu Secuiesc și-a păstrat momentan locul 2 după eșecul direct cu bănățenii, practic reușita din final a contat la golaveraj, totuși vizitatorii au un meci în plus față de vestice.


Timișorenii așteaptă însă și cele trei puncte la masa verde cu United Galați, o decizie clară în acest sens ar putea apărea mâine de la FRF.

Informatica Timișoara: Iancu – Rakic, Deco, Savio, Simic. Au mai intrat: Lupu, Felipe Oliveira și Ilaș. Antrenor: Robert Lupu.

Disputa cu Galați, neîncheiată. Savio are oferte bune

Robert Lupu avea motive evidente să fie mulțumit în această seară. ”A fost un meci greu. Prima repriză a fost echilibrată. Adversarii s-au prezentat bine, le-au lipsit jucători, au o echipă inimoasă. Au câștigat la Galați, unde se bate greu. Mă bucur că am câștigat și că băieții au reușit să se descătușeze în repriza a doua… Mă așteptam să dominăm. Ei își lasă adversarul să controleze. Au o tranziție foarte bună, ne-au dat emoții. Iancu a avut două intervenții bune la 0-0”, a declarat tehnicianul Informaticii.

Acesta a vorbit și despre creșterea lui Savio Valadares, considerat cel mai valoros jucător din țară prin ce arată meci de meci. ”Savio e tot mai matur și de aceea are ofertele pe care le are. E dorit în Europa. Are două-trei variante. Mi-aș dori să putem să ne revenim financiar și să rămână aici”, a subliniat Robert Lupu.

”Felipe a tras foarte tare pentru a juca și va fi acolo la echipa națională. A stat destul de mult, nu a avut o problemă așa de gravă. Nu am vrut să-l forțăm. Nu riscăm accidentări de șase luni pentru un meci”, a explicat Lupu apariția celuilalt brazilian naturalizat.

Disputa cu United Galați ar putea avea parte de noi episoade deși e de așteptat un 5-0 pentru Informatica deoarece moldovenii nu s-au prezentat la jocul reprogramat la Sânnicolau Mare săptămâna trecută. ”Toate echipele s-au înțeles (cu programările) până la această problemă cu Galațiul. În general e un fairplay în futsal. Când nu se poate trebuie să anulăm. Noi nu am cerut 5-0, doream să rejucăm. Ei au avut meci la Reșița pe care puteau să-l pună marți… au insistat pe scandalul acesta. Nu-i ajută… Noi am fost reprogramați, ei nu s-au prezentat. Am venit cu arbitri cu tot, am făcut și noi deplasarea cu două zile înainte. Cred că pierd pentru că s-au ambiționat să nu vină. Nici mie nu-mi convenea să joc la Sânnicolau Mare… Când am avut meci la ei au spus că are ședință PNL în sală. Și am fost tot așa, cu două zile înainte, și nu aveau nicio ședință. Când au venit la Deva au spus că se cazează la un hotel, le-a fost rezervat și s-au dus la alt hotel și a trebuit plătit de Doru Popa (n.r. finanțator Deva). Dar noi n-am ieșit în presă să spunem, a făcut multe Galațiul”, a concluzionat Robert Lupu.

Deoarece jucătorii sârbi merg la lotul național Informatica și-a amânat și jocul cu Poli Iași de pe teren propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.