Întâlnire cu parlamentarii de Timiș pe tema facilităților oferite persoanelor care vin...

Întâlnire cu parlamentarii de Timiș pe tema facilităților oferite persoanelor care vin să lucreze în județ. Ce li se oferă

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în această săptămână, o dezbatere inedită, la care sunt așteptați să participe parlamentarii din județul nostru. Masa rotundă are tema “Fluidizarea investițiilor locale prin modificări legislative – în atenția Parlamentarilor de Timiș” și se desfășoară în data de 23 noiembrie, între orele 15.00 – 17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

În cadrul acțiunii se va vorbi în special despre facilitățile care pot fi oferite persoanelor și familiilor lor din alte județe care vin să lucreze în Timiș. Asta în condițiile în care județul nostru se confruntă cu o criză de forță de muncă.

“Continuând preocupările de sprijinire a mediului de afaceri local în găsirea de soluții pentru rezolvarea crizei forței de muncă și consecventă dorinței de a crea punți de legătură viabile între comunitatea de afaceri și reprezentanții mediului politic timișean în Parlamentul României, CCIA Timiș organizează o masă rotundă cu tema Fluidizarea investițiilor locale prin modificări legislative – în atenția Parlamentarilor de Timiș.


Evenimentul s-a născut urmarea întâlnirii organizată de CCIA Timiș în data de 10 octombrie, cu participarea marilor investitori ai județului Timiș și din care au rezultat câteva propuneri concrete de modificare a legislației în vigoare”, transmit reprezentanții CCIA Timiș.

Concret, în timpul întâlnirii din luna octombrie s-a vorbit și despre faptul că persoane din județele vecine nu au dorit să vină în Timiș pentru a lucra din cauza lipsei facilităților de cazare. Astfel, oamenii de afaceri prezenți la dezbatere le-au solicitat primarilor din localitățile de lângă Timișoara să le pună la dispoziție terenuri pentru a construi cămine sau clădiri dezafectate pentru a le moderniza. De asemenea, s-a propus și un complex de facilități de integrare a familiilor care vin să muncească în județul Timiș. Toate aceste propuneri vor fi prezentate, în această săptămână, parlamentarilor de Timiș.

La eveniment vor participa și prefectul județului Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, primarul Timișoara, reprezentanți ai ITM Timiș, AJOFM Timiș, ISU Timiș sau Garda de Mediu Timiș.

Tot în această săptămână, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează ediția de iarnă a Salonului Industriei Ușoare. În perioada 22 – 26 noiembrie, peste 60 de expozanți participă la cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării, organizată la Centrul Regional de Afaceri. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.