Iohannis îşi apără dreptul de a refuza numirea magistraţilor, după modificările din...

Iohannis îşi apără dreptul de a refuza numirea magistraţilor, după modificările din Comisia Iordache. Ce a declarat

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Bruxelles, solicitat să comenteze amendamentul aprobat în comisie prin care preşedintele nu mai poate refuza motivat o singură dată numirea judecătorilor şi procurorilor, că aceasta „este o încercare nepotrivită şi nu va rămâne aşa”, scrie Mediafax.

„Este o încercare nepotrivită şi nu va rămâne aşa.


Am de gând să fac tot ce poate să facă preşedintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituţie”, a declarat Klaus Iohannis, la sosirea la Summitul Parteneriatului Estic.

Reacţia preşedintelui vine după ce, miercuri, parlamentarii din Comisia specială privind justiţia au modificat Statutul procurorilor şi judecătorilor, astfel Preşedintele României nu va mai putea refuza motivat o singură dată numirea judecătorilor şi procurorilor. Amendamentul a fost propus de UNJR şi susţinut de PSD-ALDE şi UDMR.

„Preşedintele României poate refuza motivat o singură dată numirea judecătorilor şi procurorilor prevăzuţi la alineatul 1. Refuzul motivat se comunică de îndată CSM”, prevedea articolul din Statutul procurorilor şi judecătorilor care a fost abrogat în comisie, la propunerea UNJR.

 PNL a susţinut menţinerea legii în forma actuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.