Judecătoarea care dădea sentințe negociate ca la piață, condamnată la încă șapte...

Judecătoarea care dădea sentințe negociate ca la piață, condamnată la încă șapte ani de pușcărie. Cum au rămas oamenii fără terenuri

0
DISTRIBUIȚI

Fosta judecătoare Floriță Boloș, devenită celebră pentru cum vindea sentințe ca la piață, după dorința și nevoile celor care-i dădeau șpagă, a primit o nouă condamnare cu executare într-un alt dosar în care a fost trimisă în judecată de DNA Timișoara. În acest dosar, fosta judecătoare de la Ineu a fost acuzată de către procurorii DNA de 19 fapte de abuz în serviciu, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale.

Judecătoarea a pus la cale un mecanism incredibil prin care proprietari de terenuri s-au trezit fără avere – un reclamant fictiv dădea în judecată un pârât fictiv, aceștia neavând legătură cu terenurile respective.


Ulterior era generat un proces în care se cerea pronunțarea unei sentințe care să ateste că reclamantul a cumpărat de la pârât suprafețele respective și urma intabularea în Cartea Funciară. În acest timp, adevărații proprietari nu știau ce se întâmplă cu pământul lor care era dat de Boloș falșilor cumpărători pentru că nu erau citați. Odată cu sentința de 7 ani, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis și anularea CF-urilor false. Aceasta este cea de a doua sentință pentru Boloș care a mai primit o sentință de patru ani cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.