Liberalii pot protesta la prefectură printr-o „portiță” legală

Liberalii pot protesta la prefectură printr-o „portiță” legală

0
DISTRIBUIȚI

Liberalii din Timiș vor protesta complet legal în fața Prefecturii. Asta susține city-managerul Primăriei Timișoara, Robert Kristof, și el membru PNL. În luna octombrie, Consiliul Local Timișoara a aprobat o listă cu locații în care se pot organiza proteste în Timișoara.


Prefectura Timiș nu este însă trecută pe anexa documentului aprobat în CLT, care poate fi consultat aici. Totuși, manifestația poate fi organizată printr-un mic artificiu legal.

„În cazul în care locațiile sunt insuficiente, Comisia de Ordine Publică va putea aproba și alte locații, conform aceluiași HCL. În fața instituțiilor sunt permise protestele, în baza legii, iar atunci când s-a elaborat acest HCL s-a avut în vedere acest fapt. Nu sunt trecute instituțiile publice, pentru a nu se omite vreuna de pe listă. Recent a avut loc un protest al IT-iștilor în fața Prefecturii Timiș, protest care a fost avizat în baza aceleiași prevederi legale. Noi avem o procedură de urgență, în care dacă se depune o solicitare în săptămâna de dinaintea ședinței Comisiei de Ordine Publică, putem discuta cu fiecare membru și putem aproba evenimentele. Și în cazul protestului PNL s-a parcurs această procedură, astfel că există aprobare pentru protest. De-a lungul timpului, pe aceeași procedură de urgență au fost aprobate aceleași evenimente”, ne-a explicat Robert Kristof.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.