Liberalul Pavel Popescu, convins că CJ Timiş e de vină că nu...

Liberalul Pavel Popescu, convins că CJ Timiş e de vină că nu există un Muzeu al Revoluţiei la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

memorialul revolutiei

Liberalii din Timiş repun pe tapet subiecul Muzeului Revoluţiei, folosit de senatorul PNL Ben-Oni Ardelean ca temă de campanie electorală în 2012. Deputatul Pavel Popescu crede că Muzeul Revoluţiei nu a fost amenajat la Timişoara din cauza orgoliului PSD, care a condus CJ Timiş din 2012 încoace. Deptatul PNL a lansat un apel către politicienii din Timiş pentru unitate în realizarea Muzeului Revoluţiei.

„Am aflat de la colegii mei că au existat multe întâlniri pentru un aşa-zis consens politic pentru acest muzeu al Revoluţiei. Ştiu că acea iniţiativă de consens pentru acest muzeu a fost semnată şi de PSD şi ştiu că au avut loc numeroase discuţii şi la nivel parlamentar şi la nivel de minister şi am încercat din pespectiva unui parlamentar nou care consideră că acest subiect este unul extrem de important în contextul evenimentului de Capitala Europeană a Culturii să îmi dau seama cine greşeşte şi am luat legătura cu Ministerul Culturii.


(…) Ministerul Culturii are un fond de trei milioane de euro disponibil pentru Muzeul Revoluţiei la Timişoara. Acest fond este disponibil de patru ani încoace. Ne aflăm în riscul de a pierde aceşti bani. E ultimul an în care vom putea accesa aceşti bani, pentru că se pun întrebări şi sunt extrem de dese vizavi de modul în care ne mişcăm noi acest proces. Când ai bugetat timp de patru ani de zile trei milioane de euro şi nu eşti în stare să treci o clădire din patrimoniul unui minister în patrimoniul altui minister doar pentru că administraţia judeţeană Timiş decide să nu facem acest lucru vin în faţa dumneavoastră să îi întreb pe cei de la CJ Timiş de ce atâta ego”, a declarat Pavel Popescu.

Ceea ce poate nu ştie deputatul este că Garnizoana din Piaţa Libertăţii a fost cedată de MApN către CJ Timiş, instituţie care a fost de acord să o dea înapoi, în cursul anului 2016, pentru ca Ministerul Culturii să bugeteze amenajarea Muzeului Revoluţiei. Lui Popescu îi scapă şi faptul că Garnizoana din Libertăţii ar trebui să fie ocupată în mare parte de personal pensionat din Armată şi că de fapt MApN a blocat proiectul muzeului prin refuzul spaţiilor pe care Primăria Timişoara voia să le dea la schimb pentru vacantarea spaţiilor de la Garnizoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.