Limba de lemn încă n-a murit: cum sună proiectul aprobat în plenul...

Limba de lemn încă n-a murit: cum sună proiectul aprobat în plenul Consiliului Județean Timiș în baza căruia se va selecta conducerea Aeroportului Cioca

0
DISTRIBUIȚI

Selectarea membrilor Consiliului de Administrație al Aviației Utilitare de la Aeroportul Cioca este un proces cât se poate de anevoios pentru Consiliul  Județean Timiș, care, în primă fază, a pregătit terenul pentru… alte pregătiri. Astfel, astăzi, aleșii județeni au aprobat în plen proiectul în baza căruia se va face selecția membrilor CA. Membrii CJT precizează, în cadrul acestuia, într-un limbaj demn de vremuri apuse, că selecția se va face în baza unei matrice.

„Scopul matricei este de a asigura, pe baza analizei sistematice, a existenței unei proceduri de selecție transparente, formale, competitive și comprehensive din punct de vedere decizional. Analiza efectuată pe baza elementelor cuprinse în matricea profilului consiliului de administrație dau posibilitatea autorității publice tutelare să stabilească balanța competențelor și trăsăturilor pentru consiliu, pentru îndeplinirea cerințelor și dezvoltarea strategică. Scopul analizei numerice din cadrul matricei este acela de a clarifica avantajele și dezavantajele, punctele forte, zonele de dezvoltare precum și dimensiunile activității consiliului. În conformitate cu prevederile art.


3 pct. 2 lit. b) din Ordonanța de Urgență nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, autoritatea publică tutelară are competența să propună, în numele statului sau al unității administrativ teritoriale, acționar, candidați pentru funcțiile de membri ai consiliului de administrație, cu respectarea condițiilor de calificare și experiență profesională și selecție prevăzute în ordonanța de urgență precizată”, se arată în proiect.

Matricea pentru selecție sună în felul următor:

„Competenţe

Combinaţia de cunoştinţe, aptitudini, experienţă şi comportament necesară pentru a îndeplini cu succes rolul de administrator. Grila de punctaj de la 1 pană la 5.

Trăsături

O calitate distinctă sau caracteristică a individului. Grila de punctaj de la 1 pana la 5

Alte condiţii eliminatorii

Reprezintă caracteristicile individuale sau colective care trebuie sa fie îndeplinite şi care sunt interzise. Grila de punctaj de la 1 pana la 5.

Subtotal

Punctajul total pentru administratori şi candidaţii nominalizaţi individuali pe grupuri de criterii [calculat ca suma punctajelor pentru fiecare grup de criterii (competenţe, trăsături, condiţii care pot fi eliminatorii) pentru un administrator sau candidat nominalizat].

Subtotal ponderat

Însumarea valorilor obţinute în urma multiplicării punctajului obţinut pentru fiecare criteriu cu ponderea asociată. ∑ (punctaj criteriu*pondere criteriu)

Total

Valoarea totală a punctajului criteriilor pentru administratori şi candidaţii nominalizaţi individuali (calculat ca suma punctajelor pentru fiecare coloană).

Total ponderat

Suma Subtotalurilor ponderate

Clasament

Clasificarea candidaţilor nominalizaţi pe baza totalului ponderat obţinut de fiecare”. Actul poate fi consultat aici.

Recent, aleșii județeni au aprobat o scrisoare prin care notificau conducerea aeroportului asupra așteptărilor pe care le au de la viitorii membrii ai CA de la Aeroportul Cioca, aflat în grav impas financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.