Liviu Dragnea, la DNA UPDATE În ce dosar este urmărit penal

Liviu Dragnea, la DNA UPDATE În ce dosar este urmărit penal

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, în această dimineaţa, la sediul DNA. Acesta nu a făcut declaraţii. Dragnea a fost aplaudat de colegii săi sociali-democraţi care l-au aşteptat în faţa sediului, dar şi de simpatizanţi. Omul de afaceri Marian Fişcuci, fost administrator al Tel Drum, firmă despre care s-a speculat în spaţiul public că ar fi apropiată lui Liviu Dragnea, a ajuns şi el la sediul DNA, scrie Mediafax. Potrivit Digi24, șeful PSD are calitate de suspect, într-un dosar de frauă cu fonduri europene. Una din acuzații este abuz în serviciu. Liviu Dragnea a plecat, după o oră de audieri, din sediul DNA, fără a face declarații.

În faţa DNA s-au aflat mai mulţi parlamentari PSD, precum vicepremierul Paul Stănescu, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Claudiu Manda sau deputatul Andreea Cosma.


Aceştia spun că au venit să îl susţină pe Liviu Dragnea.

„Nu este nicio surpriză. Am spus de la început că tot acel circ nu ar avea rost dacă eu nu aş fi chemat acolo. O să merg, sigur”, a spus, anterior, Dragnea, solicitat să comenteze informaţiile apărute în presă privind chemarea sa la DNA.

Marian Fişcuci nu a făcut declaraţii când a ajuns la DNA

Acesta este cercetat într-o cauză pentru evaziune fiscală, după ce ar fi făcut mai multe tranzacţii ilegale cu utilaje agricole, prejudiciul adus statului fiind de 5,7 milioane de lei.

Procurorii nu au făcut precizări referitoare la dosarul în care a fost citat Marian Fişcuci. Omul de afaceri a fost administrator la Tel Drum, firmă despre care s-a speculat că ar avea legătură cu Liviu Dragnea. El a arătat că nu a fost citat pentru vineri, dar a menţionat că se va prezenta luni la DNA.

Întrebat despre ce dosar este vorba, Dragnea a replicat: „Ei, ce contează? Ca să fiu acolo”.

De asemenea, întrebat în ce calitate a fost chemat, Dragnea a răspuns în aceeaşi notă ironică: „La mine cred că se trece în faza a doua, nu ne jucăm”. Chestionat despre posibilitatea începerea urmăririi penale, liderul PSD a răspuns: „S-ar putea să fie cam mult”.

UPDATE DNA a anunțat oficial că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este vizat într-un nou dosar al DNA, el fiind urmărit penal pentru abuz în serviciu, grup infracţional organizat şi deturnare de fonduri, acuzaţiile având legătură cu firma Tel Drum. Faptele ar fi fost comise în perioada în care acesta era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.