Lucian Vărșăndan: „Există pericolul ca angajații Teatrului German să nu-și primească salariile”...

Lucian Vărșăndan: „Există pericolul ca angajații Teatrului German să nu-și primească salariile” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Lucian Vărșăndan a ocupat postul de manager al Teatrului German timp de zece ani, timp în care rezultatele nu au încetat să apară, însă acesta și-a pierdut funcția din cauza faptului că nu are studii pentru postul de conducere. Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara, a invocat din lege faptul că directorul unei astfel de instituții trebuie să aibă studii de licență în anumite domenii, pe care Lucain Vărșăndan (foto) nu le are.

Nu a contat nici rezultatul final al perioadei anterioare de conducere, pentru care fostul manager al Teatrului German, prezent în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, a primit 9,88. „S-a ajuns în acesată situație într-o manieră inexplicabilă, pentru că această neprelungire a managementului a venit neașteptat, în condițiile în care Teatrul German a beneficiat de sprijinul primăriei, s-au făcut proiecte și au fost aprecier laudative inclusiv ale primarului la adresa mea”, a spus Lucian Vărșăndan, aflat în studioul HDV. Fostul director al Teatrului German și-a argumentat punctul de vedere, spunând că „procedura spune că la finalizarea unui mandat se efetuează o evaluare a acestuia, iar dacă e notat cu cel puțin 9, există obligația să se solicite un nou proiect de management. Am depus proiectul, iar autoritatea este obligată să facă analize, apoi părțile au un termen să negocieze”, a explicat Lucian Vărșăndan.

Inițial, acesta trebuia să-ți prezinte proiectul de management în cadrul unui interviu, care însă nu a mai avut loc după ce a primit un apel dinspre Primăria Timișoara, prin care i s-a transmis sec că nu se va mai ține interviul.


„Nici până în acest moment nu am primit niciun înscris cu privire la întreruperea procedurii. În 19 a fost anunțul, pe 25 septembrie trebuia să aibă loc susținerea. Am făcut demersuri prin care am rugat să mi se comunice calendarul, dar nu mi s-a mai răspuns. Primul demers a fost făcut în 6 octombrie, cel de-al doilea în 23 octombrie”, a menționat Lucian Vărșăndan.

Referitor la cele invocate de primarul Nicolae Robu, cum că nu poate incălca legea în care se cer studiile aferente, fostul manager al Teatrului German spus că „dacă există certitudinea că legea m-ar pune într-o astfel de situație care nu poate fi acceptată de Primăria Timișoara, e cu atât mai straniu că nu mi s-a comunicat în scris”.

Consilierul local PSD Ion Ardeal Ieremia, aflat la rându-i în postura de invitat al emisiunii PRESSLAERT LIVE, a fost pe aceeași lungime de undă cu Vărșăndan. „Dacă primarul face referire la acea ordonanță care invocă criterii de pregătire pentru a fi admis la un concurs, ordonanță care este din 2008, atunci nu ar fi trebuit să fie nici în ultimii 5 ani. Ne folosim de un criteriu doar când ne convine?”, s-a întrebat retoric Ion Ardeal Ieremia.

Primarul Timișoarei i-a propus funcția de manager interimar pe care Vărșăndan a spus că o va ocupa doar într-un anumit caz. „A fost o propunere de interimat transmisă de către primărie până la organizarea unui concurs. A venit o notificare în ziua de joi, 2 noiembrie. În primul rând, la momentul respectiv nu mă aflam în raport juridic cu primăria, iar în al doilea rând nu pot fi de acord ca eu să girez printr-un eventual interimat pregătirea unor proceduri de concurs pe care eu le consider ilegale. Nu se poate să acceptăm că după ce a existat atitudinea de necomunicare cu săptămânile, ești pus deodată în fața faptului de a fi interimar. Mi-am exprimat disponibilitatea de a prelua interimatul în cazul în care scopul este de a se finaliza procedura privind noul contract de management. Nu am primit niciun răspuns”, a dezvăluit Lucian Vărșăndan.

În ciuda pericolului ca angajații Teatrului German să nu-și mai primească salariile, anomalia continuă. „Acum nu conduce nimeni, nu semnează nimeni, salariile trebuie să ajungă în conturile oamenilor în data de 10. Nu are cine să semneze, iar în condițiile astea este posibil să nu se primească salariile”, a explicat Lucian Vărșăndan, aflat în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.