Macara pentru situații de urgență, prezentată cu fanfară militară și sobor de...

Macara pentru situații de urgență, prezentată cu fanfară militară și sobor de preoți în centrul Timișoarei FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2126326789">

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au ales să prezinte public un utilaj cumpărat pentru ISU Banat cu o ceremonie care i-ar fi făcut invidioși pe secretarii de partid de pe vremuri: cu fanfară militară și sobor de preoți. Este vorba despre o macara care poate ajunge la înălțimea de 70 de metri și care poate fi folosită pentru stingerea incendiilor, dar și pentru salvarea persoanelor blocate la mare înălțime.

„Este vorba de o investiție de 6.300.000 de lei a Consiliului Județean Timiș, o investiție care vine în sprijinul ISU Banat. Sunt ferm convins că ceea ce am făcut astăzi este pentru a asigura un climat de normalitate cetățenilor din județul Timiș. Eu îmi doresc foarte mut să nu folosească de foarte multe ori ISU acest utilaj, dar ținând cont de ultimele evenimente meteo neprevăzute de care s-a lovit Comitetul pentru Situații de Urgență, cred că e bine să fim pregătiți pentru a interveni în situații neprevăzute”, a declarat șeful CJ Timiș, Călin Dobra. Prefectul Eva Andreaș, președintel al Comitetului pentru Situații de Urgență, a anunțat că investițiile făcute de Timiș în dotările ISU depășesc sumele însumate cheltuite în 15 județe.

Șeful ISU Banat, Lucian Mihoc, a explicat că, după București, Timișul este primul județ care are în dotare o astfel de macara. „La nivelul județului Timiș autoritatea publică locală se implică din ce în ce mai mult în dotarea ISU Banat. Nu aș spune că această autospecială va deservi pompierii, ci pe cetățenii aflați în situații deosebite și delicate. Această autospecială vine în sprijinul nostru deoarece la momentul de față avem în dotare două macarele care sunt vechi de 30 de ani și care nu pot interveni la înălțimi mai mari de 33 de metri. (…) Cu ajutorul acestei macarale pompierii pot să lucreze cu apă cu presiune din sursă stradală, deoarece macaraua poate ajunge la înălțime de 70 de metri și poate fi folosită la salvarea persoanelor și pentru a acționa din exteriorul unei clădiri foarte înalte”, a spus Mihoc. La eveniment au participat și șefii structurilor ISU din vestul țării..

Deocamdată, cel mai înalt punct din Timișoara este la Catedrala Mitropolitană, însă lucrurile se vor schimba odată cu finalizarea construcției Open Ville. Inaugurarea de la CJ Timiș a fost un prilej de bucurie pentru zeci ce elevi care au fost urcați la înălțime sub stricta supraveghere a pompierilor.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.