Mai multe zboruri Tarom vor întârzia după ce o cursă a companiei...

Mai multe zboruri Tarom vor întârzia după ce o cursă a companiei a fost anulată. Ministrul Apărării, europarlamentari, jurnalişti, la bord

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe zboruri Tarom vor întârzia astăzi după ce o cursă a companiei, la bordul căreia se aflau şi ministrul Apărării şi secretatul de stat care supervizează domeniului aviaţiei, a fost anulată aseară, pentru verificări suplimentare la sistemul de aviaţie, informează Tarom, citat de Mediafax.

Ca urmare a reprogramării cursei Bruxelles –Bucureşti, următoarele zboruri vor avea întârzieri: ROT 301/2 Bucureşti-Frankfurt-Bucureşti (se estimează o întârziere de 45 de minute), ROT 225/6 Bucureşti-Praga-Bucureşti (se estimează o întârziere de o oră şi 45 de minute) şi ROT383/4 Bucureşti-Paris-Bucureşti (se estimează o întârziere de o oră), se arată într-un comunicat emis astăzi de Tarom.

În această perioadă, pasagerilor li se asigură asistenţa la sol conform Regulamentului EC 261/2004, precizează compania aeriană.

Aeronava programată să opereze ieri cursa ROT 374 Bruxelles-Bucureşti a necesitat verificări suplimentare la sistemul de navigaţie.


După evaluarea tehnică a aeronavei, Tarom a decis reprogramarea cursei pentru astăzi, ora estimată de decolare fiind 10:45 (ora locală). Pasagerilor li s-a acordat asistenţă la sol conform regulamentului, a transmis compania.

După urcarea la bordul aeronavei, pasagerii cursei Bruxelles-Bucureşti au fost anunţaţi că există o defecţiune tehnică pe care compania încearcă să o repare. Ulterior, comandantul aeronavei a anunţat că a cerut ajutor companiei aeriene Lufthansa. O oră mai târziu, pasagerii au fost anunţaţi că nu se poate efectua zborul în condiţii de siguranţă şi că trebuie să coboare din avion, urmând ca plecarea să aibă loc dimineaţă, potrivit declaraţiei unei pasagere.

Printre pasagerii aflaţi la bordul aeronavei se aflau ministrul Apărării, Mihai Fifor, comisarul european Corina Creţu, europarlamentarul Maria Grapini şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Dragoş Titea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.