Mini-stagiune aniversară la Teatrul de Cameră Arad. Vezi ce spectacole, cu intrarea...

Mini-stagiune aniversară la Teatrul de Cameră Arad. Vezi ce spectacole, cu intrarea liberă, sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

După desființarea teatrului maghiar din Arad și mutarea lui la Timișoara, în 1947, s-a încercat în mai multe rânduri să se întemeieze un nou teatru profesionist, dar acest lucru a reușit cu succes abia în urmă cu zece ani, când Tapasztó Ernö, ajutat de câțiva prieteni entuziaști, a înființat „Aradi Kamaraszínház” (Teatrul de Cameră Arad) și a debutat cu prima stagiune a acestuia.

În fiecare an, teatrul a avut atât spectacole invitate, cât și spectacole proprii cu succes de public, care au putut fi văzute în sala Teatrului de Marionete. Teatrul de cameră a devenit în scurt timp cunoscut și apreciat la categoria tinerelor teatre și a dobândit, în deceniul scurs de-atunci, peste 50 de premii, distincții și nominalizări la festivaluri prestigioase, multe internaționale.

Spectacole de aniversare

Din 5 noiembrie, acest teatru, mai puțin obișnuit, va oferi publicului o ministagiune aniversară care, în două după-amieze, va aduce pe scenă trei spectacole pentru care au fost alese texte din dramaturgia contemporană românească.

În 5 noiembrie, de la ora 17.00, Teatrul de Marionete va găzdui spectacolul „Decalogul după Hess”, după un text de Alina Nelega, iar în ziua următoare, la aceeași oră, spectacolul „Sex, Drugs, Gods and rock’n’roll”, după Eric Bogosian și Jose Saramango, ambele avându-l drept protagonist pe Harsány Attila, considerat vedeta trupei. Tot luni, de la ora 20.00, în sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, va avea loc o reprezentație cu spectacolul „Zelda was not from here”, pus în scenă în limba maghiară sub titlul „Tündéri”, un musical minimalist suprarealist după un text de Theo Herghelegiu și pe o muzică de Borsos Pál și Éder Enikö.


Alături de Harsány Attila, pe scenă mai apar Éder Enikö și Tege Antal.

Toate spectacolele sunt regizate de Tapasztó Ernö și ca de obicei, sunt subtitrate în limba română pentru a putea fi oferite unui public cât mai larg. Intrarea la spectacole este liberă.

Foto: akamara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.