Minunile Banatului Montan, la tine-n telefon. Ce aplicație inedită a realizat un...

Minunile Banatului Montan, la tine-n telefon. Ce aplicație inedită a realizat un tânăr din vestul țării pentru a promova zona în care s-a născut

0
DISTRIBUIȚI

Aplicația app.banatul-montan.ro reprezintă un instrument extrem de util pentru turiștii care-și propun să admire frumusețile din Banatul Montan, dar nu știu cum pot să ajungă la ele sau cât durează drumeția. Aplicația care identifică obiectivele turistice din această zonă a fost realizată de un tânăr de 25 de ani, îndrăgostit de peisajele din Banat.

Georgian Popovici este din Reșița, dar lucrează la Timișoara, în domeniul IT. Tatăl acestuia a scris un ghid turistic pentru Banatul Montan, la care lucrează de cel puțin zece ani, iar aplicația online oferă un acces mult mai ușor la informațiile din acest ghid.

“Eu sunt pasionat de drumeții, am făcut și ciclism de performanță și am văzut toate aceste frumuseți când mergeam la antrenament. Cunosc toate obiectivele din Banatul Montan și m-am gândit că e datoria mea să fac ceva pentru promovarea zonei. Aplicația este extrem de utilă mai ales pentru tineri, care pot accesa informații foarte ușor despre obiectivele turistice din Banatul Montan. Cu ajutorul acestei aplicații, pot afla toate informațiile de care sunt interesați despre Banatul Montan: obiective turistice, trasee pedestre, trasee pentru biciclete, trasee tematice pentru autoturisme. Toate acestea sunt împărțite pe zone turistice din zona Banatului”, ne-a explicat Georgian Popovici.

Tânărul povestește că aplicația a fost realizată în aproximativ un an, iar aceasta poate fi accesată de către orice persoană care este conectată la Internet pe telefonul mobil, computer sau tabletă.

“Ea nu esterealizată strict pentru iPhone sau telefoane cu sistemul de operare Android. Este o aplicație online. Pur și simplu intri pe browser pe adresa app.banatul-montan.ro și se deschide aplicația, care te poate și localiza. Se deschide o hartă în care sunt incluse toate obiectivele turistice din Banatul Montan: cascade, muzee, etc.


Din meniu, cei care aleg un obiectiv turistic pe care doresc să-l viziteze, pot afla exact unde se află, care sunt coordonatele, cum ajungi la el, îți arată direcția”, ne-a mai povestit Georgian Popovici.

Doar în ultima lună, aplicația online gratuită de promovare a obiectivelor turistice din Banatul Montan a fost vizualizată de peste 4.000 de persoane. Cel mai probabil, în primăvara anului viitor, aplicația va fi disponibilă și în limbile engleză și germană.

“Nu pot să o extind pe alte zone, pentru că asta ar presupune un efort de muncă foarte mare. Ne dorim să rămânem pe zona Banatului Montan și avem în plan ca informațiile să fie traduse în engleză și germană, până în primăvară. Pentru că sunt mulți turiști străini care vin în zonă și nu știu nimic despre obiectivele din zonă. Această aplicație poate să îi ajute foarte mult”, a precizat Georgian Popovici.

Comorile din Banatul Montan

Locuri de vis, încărcate de istorie, construite de mâna omului sau de puterea incredibilă a naturii, peisaje fabuloase, priveliști care-ți taie respirația – toate se găsesc în BanatulMontan, una dintre cele mai frumoase zone din România.

Printre cele mai importante obiective turistice din Banatul Montan se numără calea ferată Oravița – Anina, supranumită și „Semeringul Bănățean”, care este cea mai veche cale ferată montană din România. Cei 34 de kilometri ai celei mai spectaculoase căi ferate din România pot fi parcurși în aproximativ două ore, și asta datorită traseului dificil.

De asemenea, turiștii care ajung în Banatul Montan nu trebuie să rateze Cascada Bigăr, care a devenit, odată cu promovarea care i s-a făcut într-o revistă internațională de turism, una dintre cele mai dorite destinații de vacanță din România.

În Banat se află și CheileNerei, care sunt cele mai lungi și cele mai frumoase chei din țara noastră, dar și din Europa, în care turiștii pot admira un peisaj de o unicitate aparte. Cheile sunt formate de râul Nera, între Șopotul Nou și Sasca Română. Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului sau Cascadele Beușnița sunt doar câteva dintre spectacolele naturii care pot fi admirate în Cheile Nerei.

Tot în Banatul Montan se găsește Clisura Dunării, care cuprinde cel mai lung și mai frumos defileu din Europa, și anume Defileul Dunării. Apele Dunării au săpat în granit și calcar acest defileu fascinant, cu sectoare înguste și bazine depresionare.
De asemenea, un important punct de atracție sunt și morile de apă de la Rudăria, care reprezintă cel mai întins parc de mori de apă din Europa. Salba de 22 de mori de apă cu ciutură se întinde pe trei kilometri, pe Valea Rudăriei, în apropierea localității Eftimie Murgu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.