Mișcarea #rezist, protest împotriva modificării legilor Justiției, la Timișoara UPDATE 5 Povestea...

Mișcarea #rezist, protest împotriva modificării legilor Justiției, la Timișoara UPDATE 5 Povestea unei mame afectate de criza din Sănătate FOTO

2
DISTRIBUIȚI

La fel ca în toate marile oraşe din ţară, protestele #rezist vor reîncepe din această seară, de la ora 19.00. Adunarea s-a dat în Piaţa Victoriei, iar organizatorii care le cer oamenilor să iasă în stradă sub sloganul „nu vrem să fim o naţie de hoţi” susţin că „1. Proiectul de modificare a Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.

2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmeaza votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta romanilor şi îi va reprezenta pe aceştia.” 600.000 pentru Rezistenţa şi Corupția ucide”.

Nu mai puţin de 3.000 de oameni şi-au anunţat prezenţa prin intermediul Facebook. Rămâneți pe PRESSALERT.ro pentru a afla detalii legate de desfăşurarea evenimentului.

UPDATE 1 Câteva sute de timișoreni sunt în acest moment în piața Victoriei. Mulți dintre ei au venit cu copiii, mulți flutură steaguri. Manifestarea a început cu intonarea imnului României, apoi au continuat să cânte „În umbra marelui URSS”.

UPDATE 2 La microfon a luat cuvântul Cristian Brâncovan și i-a invitat pe cei prezenți să se implice în proteste viitoare prin grupul Timișoara Civică. Se scandează slogane precum „Justiție, nu corupție”, „PSD, ciuma roșie!”, „Nu cedăm, rezistăm” sau „Demisia!”. Numărul participanților crește, acum în piață aflându-se, aproximativ, 2000 de persoane.

UPDATE 3 Numărul oamenilor adunați a ajuns la 3000.

UPDATE 4 La protest este prezent și consilierul județean din partea PNL, Marian Vasile.

UPDATE 5 În contextul situației în care se află diverse domenii afectate de lipsa banilor,  în fața protestatatrilor a luat cuvântul o femeie, Otilia Stanga, mama unei fetițe de 12 ani, victimă a recentei crize de imunoglobulină.


Femeia spune că fiica sa, diagnosticată cu o boală autoimună, are nevoie de patru fiole de medicament ce conține această substanță pe lună, iar, de câteva luni, ea le cumpără din străinătate. O astfel de fiolă costă 300 de euro. Femeia a povestit că s-a dus la Ministerul Sănătății, unde i s-a spus însă că deși există medicamente similare, aceastea nu sunt potrvite pentru afecțiunea de care suferă fetița.

UPDATE 6 Protestatarii au anunțat că se vor întâlni și duminica viitoare, tot de la ora 19.00, în același loc,

2 COMENTARII

  1. Pai normal, ce, parlamentul este acolo sa faca legi de capul lui? Nu, parlamentul este acolo sa faca ceea ce vrea minoritatea politica, in strada! Made in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.