Mitropolitul Banatului a oferit încă o casă unei familii sărmane care a...

Mitropolitul Banatului a oferit încă o casă unei familii sărmane care a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Mitropolitul Banatului a făcut încă o faptă bună pentru o familie sărmană din județul Timiș. Astfel, astăzi, a fost oferită o casă formată din două camere, bucătărie și baie unei familii cu doi copii din localitatea Șipet. Aceasta a rămas fără niciun acoperiș deasupra capului în această vară, în urma unui inceniu violent care a distrus locuința în întregime.

„Într-o seară, în jurul orei 22.00, părintele paroh mi-a transmis că la o familie i-a ars casa și i-am trimis să măsoare cât este casa de mare, pentru a-i putea ajuta cu lemnul pentru acoperiș. Dar, când am ajuns aici, am văzut că pereții, fiind de pământ, erau distruși în urma intervenției pompierilor cu jetul de apă. În aceste condiții, le-am spus să demoleze totul, pentru a putea ridica o casă din cărămidă. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să le facem o casă cu două camere, bucătărie și baie. Dat fiind faptul că amândoi sunt pensionați pe caz de boală, având pensii foarte mici, de numai 500 lei, o să-i ajutăm să aibă lemne pentru toată perioada aceasta de iarnă. Noi nu suntem altceva decât o mână a lui Dumnezeu, care ne-a trimis aici să-i ajutăm pentru a trece peste această situație grea. Dumnezeu să ne ajute să putem face bine și să fim alături de cei necăjiți și întristați!”, a afirmat mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

Astfel, după trei luni de lucrări, familia cu doi copii s-a mutat, astăzi, în prima zi a postului Nașterii Domnului, în noua locuință.


Arhiepiscopia Timișoarei a asigurat familia cu lemne pentru iarnă, dar și cu alimentele necesare pentru următoarele luni.

„Nu am cuvinte să mulțumesc Înaltpreasfințitului Ioan și Bisericii că au fost foarte aproape de noi cu ridicarea casei, cu alimente și cu lemnele pentru foc. Din două în două zile venea Mitropolitul Banatului să ne aducă alimente și să vadă ce s-a mai făcut la casă”, a spus Gheorghe Șoimu, beneficiarul locuinței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.