Un deputat PNL Timiș îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să...

Un deputat PNL Timiș îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să demisioneze

0
DISTRIBUIȚI

Un deputat PNL Timiș este de părere că ministrul Internelor, Carmen Dan, ar trebui să demisioneze din funcție. Totul după ce Jandarmeria a fost folosită pentru a-l apărea pe Liviu Dragnea în fața sediului DNA și după ce prezența unui număr mare de jandarmi călare, aseară, în timpul protestelor de la București.

“Doamnă Carmen Dan, vă solicit să redați Jandarmeriei libertatea de a acționa conform propriilor protocoale stabilite de profesioniștii din această instituție și vă cer să nu mai folosiți această armă în interesele private ale unor politicieni sau a unui grup de interese.


(…) Până acum, zeci de politicieni s-au prezentat în fața procurorilor, însă niciunul dintre ei nu a avut parte de protecție din partea Jandarmeriei, cu toate că printre aceștia s-au numărat foști președinți și foști premieri. În cazul domnului Dragnea, Jandarmeria și-a încălcat propriile protocoale care stabilesc clar momentul în care se intervine la o acțiune în teren, iar acest lucru poate transmite un mesaj greșit ofițerilor care slujesc sub această armă. Un alt moment extrem de grav a avut loc aseară, când pentru prima dată în ultimii ani, jandarmii au acționat agresiv la adresa protestatarilor, prin acțiuni de intimidare aflate la limita legii. Refuz să cred că sub conducerea dumneavoastră, Jandarmeria și-a schimbat modul de acțiune democratic și civilizat, atunci când se întâlnește cu un protest pașnic, așa cum au mai fost cu zecile doar în acest an”, susține deputatul liberal Pavel Popescu.

Liberalul a conchis că dacă Dan nu face față funcției, ar trebui să își depună demisia de onoare. „Vă amintesc că această instituție nu există pentru a apăra interesele unei persoane sau a unui grup de persoane, ci pentru a sluji cetățenii. Doamnă ministru, dacă veți ajunge la concluzia că nu vă puteți ridica la înălțimea funcției și nu puteți asigura independența acestei instituții, vă solicit demisia de onoare”, a conchis Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.