Motivul pentru care Primăria Timișoara ar putea reduce gratuitățile și ajutoarele sociale

Motivul pentru care Primăria Timișoara ar putea reduce gratuitățile și ajutoarele sociale

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara ar putea reduce gratuităţile şi ajutoarele sociale oferite pentru diverse categorii de cetăţeni ai oraşului. Asta, ca urmare a faptului că Guvernul ar putea scădea cota impozitului pe venit, fără însă a precvedea creșterea „porției” de bani destinate primăriilor, adică a cotei destinate administrațiilor locale. Cel puțin, aceastea sunt criteriile pe care spune că le va analiza primarul Nicolae Robu înainte să ia o decizie în acest sens.

„Nu e o noutate descoperită de mine, ci este o noutate pe care am aflat-o de la colegul primar al Iaşiului, domnul Chirica (Mihai Chirică – n.r.).


Dânsul a descoperit, eu nu am făcut încă bugetul şi stau calm aşteptând să văd pe ce mă pot baza şi încă sper că va intra ordonanţa de urgenţă la aprobare în Parlament şi se va aduce acea corecţie despre care eu tot vorbesc. Încă odată, eu nu contest în bloc prevederile acestei ordonanţe, ca liberal nu am cum să fiu împotriva reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru că eu sunt adeptul fiscalităţii cât mai reduse. Numai că această măsură a reducerii impozitului pe venit ar fi trebuit să fie însoţită de creşterea cotei părţi din impozitul colectat pe raza unităţii teritoriale care rămâne la primării. (…) Trebuia să crească cu vreo 3% rata numai când au crescut salariile. Creşterea ar fi trebuit să fie la 66,8%. Care e noutatea pe care am aflat-o de la colegul pe care îl apreciez foarte mult Mihai Chirica, este membru PSD, dar este un om pe care îl văd raţional în abordări. Este o hotărâre de guvern din 2017, nu am reţinut din ce lună, care prevede că impozitul pe venit rămâne în totalitatea sa la autorităţile publice locale”, a declarat Robu.

Edilul spune însă că o parte din impozite trebuie să meargă şi spre bugetul CJT, însă că dacă PSD nu creşte cota de bani care revin primăriilor prin măsurile fiscale se va produce cea mai mare centralizare de la Revoluţie încoace. Despre reducerea gratuităţilor, Robu a comentat că „nu mă pronunţ încă, voi analiza totul când voi elabora proiectul de buget”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.