Muncitor mort sub un mal de pământ prăbușit în timp ce lucra...

Muncitor mort sub un mal de pământ prăbușit în timp ce lucra la un pod feroviar, în vestul țării. Alți doi, prinși sub bolovani UPDATE Toți muncitorii sunt decedați. Decizia ministrului Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: mediafax.ro

Trei persoane au fost surprinse, astăzi, sub un mal de pământ în localitatea Peştera Bolii din judeţul Hunedoara, în timp ce făceau lucrări la un pod feroviar. Unul dintre muncitori a fost declarat mort, ceilalţi doi fiind acoperiţi în întregime de pământ şi bolovani, conform Mediafax.

Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, echipele de salvatori încearcă să-i extragă pe ceilalți doi muncitori de sub malul de pământ.

La faţa locului au fost deplasate două autospeciale de stingere cu module de descarcerare şi o ambulantă SMURD.

De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care acţioneaza cu un container multirisc (cu accesorii de descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile).

Potrivit CFR Infrastructură, lucrările sunt incluse în programul de reabilitare de poduri-podeţe, lot RCF Timişoara, an 2014.


Podul de la km 72+569 D2 se află pe secţia Petroşani-Banita. Constructorul este Sc Confer-Radaria, iar consultanţa este asigurată de Bycons SRL. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna noiembrie 2017.

CFR precizează că traficul feroviar nu este afectat, deoarece acesta este închis pe firul II, unde se desfăşoară lucrările, trenurile circulând doar pe firul I.

UPDATE Cei trei muncitori prinși sub malul de pământ au decedat a declarat, pentru Digi24, inspectorul șef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.

Ministrul transporturilor, Felix Stroe, a dispus instituirea imediată a unei comisii de anchetă condusă de secretarul de stat Ninel Cercel. Aceasta a plecat deja la fața locului pentru a analiza cauzele în care s a produs accidentul de la Petroșani și pentru a dispune măsuri în consecință. Cercetarea cauzelor se va face în comun cu celelalte instituții abilitate ale statului, precizează Ministerul Transporturilor într-un comunicat.

De asemenea, s-a hotărât, ca în cursul săptămânii viitoare, să se  verifice toate șantierele în care se execută lucrări ce aparțin Ministerului Transporturilor în ceea ce privește normele de securitatea muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.