Mutare importantă în lupta pentru titlul de campioană în Timiș. Dumbrăvița i-a...

Mutare importantă în lupta pentru titlul de campioană în Timiș. Dumbrăvița i-a luat liderului din Șag fotbalistul ”talisman” al promovărilor

0
DISTRIBUIȚI
Brian Filimon, în tricoul Ghirodei, ultima echipă cu care a promovat, în vară. Foto: ACS Ghiroda / Facebook

Transfer interesant la nivelul Ligii a IV-a. Cunoscut pentru recordul impresionant de promovări, experimentatul mijlocaș Brian Filimon a ”întors armele”. Cel care e totodată și primarul comunei cărășene Măureni a lăsat liderul autoritar Timișul Șag pentru ”challengerul” ACS Dumbrăvița. Cele două sunt despărțite de șase puncte în clasament.

Lupta pentru câștigarea D-ului a devenit mai interesantă în Timiș, în ciuda avansului consistent al grupării din Șag.


Filimon (31 de ani) a părăsit liderul și își dorește să se implice inclusiv la nivel de conducere la formația de la Nord de Timișoara, unde va evolua sub comanda lui Sorin Bălu. Mutarea e surprinzătoare ținând cont că în weekendul ce tocmai a trecut Brian Filimon a fost titular pentru Timișul în succesul, scor 4-2, cu codașa Peciu Nou. ”Pe teren voi putea intra pentru Dumbrăvița abia din primăvară… Dar mă voi implica deja acolo. Nu m-am mai simțit apreciat la Șag. Suntem la șase puncte de ei și au câștigat și meciul direct. Mie îmi plac astfel de provocări, va fi și mai greu, mai interesant”, a declarat Brian Filimon, pentru PRESSALERT.ro.

Dumbrăvița și Șag au de departe cele mai bune loturi din Liga a IV-a. La prima evoluează sub comanda lui Sorin Bălu nume precum atacanții Dejan Pecarov sau Dan Silaghi. În timp ce la liderul D-ului se află Cristi Gălan, Narcis Damian și Paul Burtic, ex-ASU Poli, dar și Patrian Trifu, fost atacant al Ripensiei. După 14 etape din sezonul 2017-18 Șagul a acumulat 37 de puncte, cu șase mai mult decât alb-verzii aflați pe locul 2.

Interesant e că Brian Filimon a început să fie apreciat în ultima perioadă și pentru calitățile de edil. Cea mai recentă realizare a primarului Măureniului, județul Caraș-Severin, conform reper24.ro, e iluminarea cu leduri a străzilor din satul Șoșdea. Nu mai puțin de cinci promovări, din Liga a V-a până în Liga a III-a, are la activ ca jucător actualul ”liberal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.