Nicolae Robu, supărat foc pe fostul manager al Teatrului German, care și-a...

Nicolae Robu, supărat foc pe fostul manager al Teatrului German, care și-a pierdut postul din cauza indolenței Primăriei Timișoara: „Eu nu voi încălca legea” UPDATE Reacția lui Lucian Vărșăndan

1
DISTRIBUIȚI

lucian varsandan directorul teatrului german de stat timisoara

Primarul Nicolae Robu e foc și pară la adresa fostului manager al Teatrului German, Lucian Vărșăndan, care s-a trezit că nu mai poate ocupa postul în care a activat zece ani pentru că nu are studii pentru un post de conducere. Robu spune că s-a oferit să îl numească șef interimar, însă că fostul manager a refuzat. Acesta a refuzat și să îi indice primarului un succesor la funcție.

„I-am explicat domnului Vărșăndan, care m-a dezamăgit profund. L-am lăudat în nenumărate rânduri. A făcut un management foarte bun la Teatrul German. La un moment dat m-am bucurat că poate obține un nou mandat intrând pe procedură specială, tocmai pentru că a făcut un management performant și are un plan managerial apreciat. Numai că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar cineva care e performant. Doamna Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane, scoate din lege cerința prin care directorul unei astel de instituții să aibă studii de licența în domeniul 1, 2, 3 și dânsul nu le are. Despre asta e vorba. Și atunci cum am putea noi, pe motiv că s-a greșit la un anumit moment și s-a ajuns inclusiv la un vot în consiliul local. (…)Cine își poate permite să nu respecte legea? Eu nu îmi permit. Dacă era un text mai interpretabil, cum este în unele legi, atunci sigur că se putea merge pe o anumită interpretare. Mirarea mea a fost că după ce i-am explicat, dânsul vine cu hârtii și spune că ei vor protesta. Și ce își închipuie ei, că eu voi încălca legea? (…) Nu mă interesează niciun Vărșăndan și nimeni. Eu nu voi încălca legea. Să fie clar”, a declarat Robu astăzi.

Primăria Timişoara nu a încheiat cu Lucian Vărşăndan un nou contract de management pentru încă un mandat la conducerea Teatrului German de Stat Timişoara (TGST). Conform comunicatului instituției de cultură, în aprilie 2017 Consiliul Local Timișoara a aprobat rezultatul evaluării managementului – stabilit de comisia de specialiști la nota 9,88 – aprobând totodată ca Vărșăndan să depună un nou proiect de management, pentru încă un mandat de cinci ani.

UPDATE Referitor la cele declarate de Nicolae Robu, Lucian Vărșăndan, fost manager al Teatrului German de Stat Timișoara, a declarat pentru PRESSALERT.ro: „Până la ora actuală nu am primit – în pofida solicitărilor mele repetate – nici o înștiințare din partea primăriei prin care să mi se comunice motivele pentru care au fost oprite procedurile legale privind analiza noului meu proiect de management, ca să mă pot apăra și să-mi prezint argumentele.


Aflu doar explicații generice, fără indicarea expresă și exactă a presupuselor neconformități cu legea, și tot acum aflu că șefa serviciului resurse urmane din primărie ar fi fost cea care ar fi indicat temeiuri de drept în susținerea acestui punct de vedere, nefiind clar dacă aceste supoziții au și girul serviciului juridic, care a avizat demararea procedurilor privind noul meu contract de management, în primăvara acestui an. Totodată, în mod greșit ni se atribuie intenția de a protesta. În ce privește interimatul, în urmă cu cîteva zile mi-am exprimat în scris disponibilitatea de a asigura interimatul managementului la teatrul german, în condițiile legii, pentru a se putea finaliza de către primărie analiza noului meu proiect de management, nu însă pentru a acoperi vidul creat până la organizarea vreunui concurs, pe care îl consider nelegal. Nu se poate deduce cu certitudine temeiul de drept care a determinat conduita primăriei, din cauza neidentificării normelor – cu articol, alineat, literă, inclusiv interpretarea aferentă asumată de primărie – care mi-ar fi opozabile. Nu am pus niciodată și nu pun la îndoială buna credință a domnului primar vis-à-vis de persoana mea, ci doar îmi exprim regretul că, eventual, și-a însușit argumente care se întemeiază pe greșita interpretare a legii, fără a se căuta alternativa corectă a acestei interpretări, făcută de către specialiști în drept. Situația este pentru mine cu atât mai greu explicabilă, cu cât teatrul german a beneficiat în ultimii ani de sprijinul constant al primăriei, care s-a exprimat nu o dată, inclusiv prin vocea domnului primar, laudativ la adresa proiectelor noastre, la adresa managementului și la adresa mea personal”.

La ultima evaluare făcută în primăvara acestui an, Lucian Vărșăndan a primit nota 9,88 dar reprezentanții primăriei nu au mai luat în considerare noul proiect de management depus pentru următorii cinci ani, cu acordul consilierilor, fără a oferi vreo explicație. Cum vechiul contract de management a expirat iar unul nou nu a fost încheiat, în momentul de față teatrul german timișorean nu are manager. Lucian Vărșăndan a fost manager al teatrului german în ultimii zece ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.