Ninge ca-n povești în stațiunile montane din vestul țării. Unde au fost...

Ninge ca-n povești în stațiunile montane din vestul țării. Unde au fost puse în funcțiune tunurile de zăpadă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

În stațiunile montane din vestul țării ninge ca-n povești, de câteva zile. Astfel, stratul de zăpadă măsoară câțiva centimetri în munții din județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi, la ora 14.00, în Munții Parâng stratul de zăpadă a depășit șase centimetri, în Munții Țarcu – tot șase centimetri, iar pe Semenic – nouă centimetri.

Pentru că temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius, în stațiunea montană Straja, din județul Hunedoara, au fost puse în funcțiune instalațiile pentru producerea zăpezii artificiale. Astfel, primii turiști s-au putea distra în zăpadă chiar în minivacanța de 1 Decembrie.

“Tunurile au mers toată ziua și vor continua să meargă și la noapte. Cu cât e mai rece, cu atât randamentul lor e mai mare”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Straja, pe Facebook.

Vă reamintim că meteorologii au emis o informare de ninsori și vânt puternic pentru zonele montane, valabilă de astăzi, de la ora 03.00, și până mâine, la ora 18.00.

“În intervalul menţionat, la munte va ninge moderat cantitativ și local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.


În nord-vestul și centrul țării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri”, transmite ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.