Noi cursuri organizate de Camera de Comerț Timiș. Cum vă puteți înscrie

Noi cursuri organizate de Camera de Comerț Timiș. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează noi cursuri pentru persoanele care doresc să dobândească competențe noi. Este vorba de un curs de arhivist, unul de inspector/referent Resurse Umane și unul de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă.

Primul dintre programele de formare, cel de arhivist, se desfășoară în perioada 20 noiembrie 2017 – 26 ianuarie 2018, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Cursul este unul autorizat și se adresează persoanelor care fie ocupă funcția de arhivist sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și actualizeze cunoștințele și/sau să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens, sub îndrumarea formatorilor în domeniu.

În timpul cursului, participanții vor învăța despre elaborarea instrumentelor de lucru, coordonarea constituirii și administrării arhivei, stabilirea valorii istorice și practice a documentelor, coordonarea activităților de conservare a arhivei în depozit și valorificarea informațiilor din documente.

La cursul de arhivist se pot înscrie persoanele care au studii superioare în unul din domeniile: limbă și literatură, limbi moderne aplicate, istorie, studii culturale. Taxa de înscriere este de 1.500 lei, iar membri CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%.

De asemenea, în perioada 20 noiembrie – 12 decembrie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o nouă serie a cursului de inspector/referent Resurse Umane, tot la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. În cadrul programului de formare se va discuta despre: contractul individual de muncă, vechimea în muncă, contractul colectiv de muncă, jurisdicţia muncii, răspunderea salariaților, salarizarea și permisul de muncă, formarea profesională, asigurările sociale de stat, noțiuni de organizare și legislația muncii, inițiere în căutarea unui loc de muncă, modul de desfășurare a activității ca întreprinzător particular, șomajul sau aplicații în programul REVISAL.

În cadrul cursului de Inspector Resurse Umane se va desfășura și un modul de instruire în aplicația REVISAL, în urma căruia se obține un certificat de participare.


Prețul cursului este de 1.000 lei, achitabil în două rate, iar membrii CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%, cursanții care au urmat un curs al CCIAT în ultimele șase lui – 20% și șomerii tot 20%.

Reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș mai anunță că, în data de 20 noiembrie, este organizată și o nouă serie a cursului de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă.

Programul se adresează specialiștilor din orice unitate, instituție, societate comercială sau bugetară ce urmărește organizarea, coordonarea și monitorizarea activității de asigurare a securității și sănătății în muncă, în conformitate cu normele generale de protecție a muncii. Obiectivele programului de formare vizează dezvoltarea profesională, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență și aplicarea normelor de protecție a mediului.

Persoanele interesate se pot înscrie la nivelul de bază (40 de ore), care costă 650 lei, iar în cadrul cursului se va discuta despre cadrul legislativ general referitor la SSM, concepte de bază referitoare la SSM, noțiuni despre riscuri generale și prevenirea lor, noțiuni despre riscuri specifice și prevenirea lor în sectorul corespunzător activității întreprinderii și/sau unității și acordarea primului ajutor. De asemenea, nivelul mediu (80 de ore), costă 900 lei, iar printre temele abordate se numără: cadrul legislativ general referitor la SSM, criterii generale pentru evaluare riscurilor, organizarea activității de prevenire, acțiuni în caz de urgență, planuri de urgență și evacuare, prim ajutor, elaborarea documentațiilor necesare desfășurării activității de prevenire și protecție, evidențe și raportări în domeniul SSM și aplicații practice.

Cursurile au loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și sunt recunoscute național și internațional. Membrii CCIA Timiș beneficiază de o reducere de 10%, cei care urmează al doilea curs organizat de instituție într-o perioadă de șase luni – 10%, iar cei care urmează al treilea curs – 20%.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110 sau la tel: 0372185274, 0721255103, e-mail: tavramov@cciat.ro, Tania AVRAMOV – Manager DFPP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.