Noua melodie a timişorenilor de la Makunouchi Bento, pe prima compilaţie chillout...

Noua melodie a timişorenilor de la Makunouchi Bento, pe prima compilaţie chillout sută la sută românească, Underdog VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Timişorenii de la Makunouchi Bento au lansat o nouă piesă, 20 Fingers Club Lullaby, care a fost inclusă pe prima compilație chillout 100% românească, Underdog Day & Night .

Dublul album care conţine o selecţie a unor artişti relevanţi din zonele ambient, downtempo, lounge, trip-hop sau dream-pop a fost lansat recent, iar printre artiştii care sunt prezenţi aici se numără Alex Doppelgänger, Michi (Mihai Câmpineanu), Silent Strike, BLN (Victor Popescu), Tomma Alistar, Fine, It’s Pink, Dualtrx, Platonic Scale, Heion,Electric Brother, Yelllow, Robin and the Backstabbers,Temple Invisible, Sol Marker, UNU’, Alin Dimitriu, Tieftoner, Dorroo, Secuem, Cube Sound, Saranankara \ Acid Connector, Never Over.

În luna octombrie a acestui an, Makunouchi Bento au susţinut un eveniment live alături de Mihai Sălăjan („Selfmademusic”), în cadrul festivalului Timishort, dedicat filmului Bodrog.

„Bodrog” e un proiect în lucru, amatoresc, fără buget, un pseudo-documentar aproape de groază, a cărui acțiune are loc în sinistrul sat Bodrogu Vechi.


Filmul urmărește un grup de artiști obosiți, care se alătură unei șederi artistice în Bodrogu Vechi, doar pentru a descoperi ceva ascuns în istoria satului. Acest film folosește o formulă netradițională de a spune o poveste, combinând stilul de filmare documentar cu obișnuitele didascalii regizorale, subtitrări conștiente (care își bat joc de filmul în timp real, similar cu „Mystery Science Theatre 3000” [„Teatrul Misterului Științei 3000”]) și cu muzica experimentală compusă de Makunouchi Bento“, se spune în descrierea filmului.

Makunouchi Bento, sau „cutia pentru prânz” japoneză, e o cutie din lemn, lustruită și îngrijită, împărțită în compartimente cu bunătăți culinare. Probabil că acest fetiș corespunde celei mai familiare imagini a mediului domestic japonez. Interpretând cutia ca obiect, dar, în același timp, ca metaforă, Felix Petrescu („Waka X”) și Valentin Toma („Toma Carnagiu”, „FKA Qewza”) pun, în anul 2001, bazele acestui proiect muzical cinematic/ experimental/ electro-acustic. Discografia lor cuprinde trei albume și 35 de EP-uri și single-uri lansate la netlabel-uri de prestigiu, cântece incluse pe mai mult de 40 de compilații, colaborări cu artiști precum: Selfmademusic, Silent Strike, Daniel Dorobanţu, Nagz, Kaneel, Tao, Adapt, Autorotation, Ben Mono și mulți alții. După live rescoring-ul a trei filme și două documentare, plus soundtrack-ul unui joc video, timişorenii au compus muzica originală pentru primul lungmetraj al lui Mihai Sălăjan, „Bodrog”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.