Număr uriaș de mașini înmatriculate în Timișoara. Primarul Robu: „Avem cel mai...

Număr uriaș de mașini înmatriculate în Timișoara. Primarul Robu: „Avem cel mai ridicat grad de motorizare din România”

0
DISTRIBUIȚI

trafic calea sagului

Timișoara este orașul cu cel mai ridicat grad de motorizare din România, potrivit primarului Nicolae Robu, care a făcut publică, astăzi, o statistică privind numărul de mașini înregistrate la Direcția Fiscală din cadrul municipalității. Astfel, în Timișoara sunt înmatriculate 125.195 de mașini.

„Am primit situația cu numărul de mașini înregistrate la Direcția Fiscală, pentru care se plătesc taxe la Direcția Fiscală.


Sunt 125.195 de mașini înmatriculate în Timișoara, din care autoturisme, motorete, scutere și motociclete sunt 116.329, adică 92%. Asta înseamnă că avem la fiecare 2,66 locuitori o mașină. Avem de departe cel mai ridicat grad de motorizare din România”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, pe străzile orașului mai circulă și alte zeci de mii de mașini care sunt înmatriculate în alte județe, majoritatea fiind din Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin sau Hunedoara.

„Adăugați aici încă, după estimarea mea, vreo 25 – 30% mașini, cam atâtea sunt neînmatriculate în Timișoara. Mașini cu numere de Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad mai puține, Bihor destul de multe și alte județe. Sunt mașini ale unor cetățeni care deja sunt timișoreni și ei, lucrează aici, doar că au venit cu mașinile cu numere de înregistrare de acasă. Vă dați seama ce situație avem în orașul nostru? Vedeți de ce acord eu atâta importanță infrastructurii de mobilitate. De aceea am venit încă din 2012 cu sloganul schimbarea în forță a orașului, că altfel ne sufocăm în oraș”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.