Operațiune spectaculoasă a DIICOT pentru capturarea unei rețele de traficanți de droguri...

Operațiune spectaculoasă a DIICOT pentru capturarea unei rețele de traficanți de droguri care acționa pe ruta Austria-Grecia-România. Ce capcană le-a fost pregătită la Timișoara UPDATE Decizia Tribunalului Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune spectaculoasă a procurorilor de la DIICOT Timișoara și a polițiștilor de la ”Crimă Organizată” și DGA pentru anihilarea unei rețele de traficanți de droguri care acționa pe ruta Austria-Grecia-România. În urma investigațiilor, polițiștii antidrog au aflat că dealerii de cannabis se aprovizionează dintr-o externă. De fapt, tot doi români, Andrei Barna și Vlad Mihai Macarel, stabiliți în Austria după ce unul dintre ei a fost eliberat din pușcărie unde a a ajuns tot pentru trafic de droguri.

Aceștia primeau comenzile din România apoi comandau drogurile în Grecia, fiind aduse la București. Pentru că nu mai aveau încredere în locul de depozitare din București, cei doi au decis să mute centrul afacerilor la Timișoara după ce au făcut o înțelegere să vândă 10 kilograme de ”iarbă” cu 25.000 euro. Pentru a aduce o parte din marfă, 3,5 kg, l-au trimis la București pe Robert Ștef, liderii grupării venind în România pentru supraveghea operațiunea. Extrem de precaut, după ce a schimbat două tramvaie, un autobuz și metroul, acesta s-a întâlnit cu omul de legătură care i-a predat drogurile. La Timișoara, cannabisul a fost împărțit între dealerul care comandase marfa și un alt dealer din Târgu Jiu, Dionisos Csiki, care a venit să se aprovizioneze.


În momentul în care se împărțeau drogurile, traficanții au fost prinși în flagrant de polițiștii de la ”Crimă Organizată”. Cei patru au fost reținuți pentru trafic internațional și trafic de droguri de risc, urmând ca, astăzi, să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiș.

UPDATE Cei patru tineri au fost arestați pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Timiș. Aceștia pot contesta decizia la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.