(P) Senatoarea PNL Alina Gorghiu: „Plecarea acasă a Guvernului Tudose nu trebuie...

(P) Senatoarea PNL Alina Gorghiu: „Plecarea acasă a Guvernului Tudose nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare”

0
DISTRIBUIȚI

Luare de poziţie dură din partea senatoare PNL Alina Gorghiu, la adresa PSD. Aceasta susţine că social-democraţii, în frunte cu Liviu Dragnea, distrug imaginea pe care România şi-a construit-o cu greu la nivel internaţional.

„Am spus încă de săptămâna trecută că Liviu Dragnea nu mai poate rămâne în fruntea PSD și a Camerei Deputaților cu toate problemele de imagine pe care le are. Numai că PSD refuză realitatea şi a ales solidarizarea cu Liviu Dragnea, în detrimentul intereselor românilor. Sper, totuşi, că nu în unanimitate. PSD a ales să lupte împotriva statului de drept şi împotriva democrației. (…) Acum mai puțin de un an îndeplineam toate condițiile de a intra în zona Euro. La cum arată cifrele economice, în curând nu le mai îndeplinim. Acum mai puțin de un an erau speranțe de ridicare a MCV. Acum se vorbește despre redeschiderea unor chestiuni care fuseseră considerate închise.

Românii nu au nevoie de așa ceva! Această țara are nevoie de o alternativă politică democratică care, în primul rând, să apere instituțiile democratice, statul de drept și independența justiției.

Partidele de opoziție trebuie să-și facă datoria de a oferi o soluție politică de alternativă democratică la ceea ce a devenit acum PSD.

Am un sfat pentru PSD: să nu mai încerce jocul propagandistic legat de programul de guvernare, pentru că oamenii s-au lămurit. Dacă PSD se mai laudă și acum cu „realizări mărețe”, mai mult ca sigur că privește printr-o lupă cu o mare putere de mărire.


ROBOR a crescut într-un fel periculos pentru cetățeni și pentru economie, cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel istoric, inflația s-a aprins, iar în primăvară focul va fi mare de tot. Analizele arată că față de estimările bugetare de la începutul anului vom avea o reducere de 13 miliarde lei la investiți, dar cheltuielile cu salariile, pensiile și alte măsuri de asistență socială vor fi cu peste 10 miliarde de lei mai mari. În plus, INS spune că în primele zece luni ale anului facturile la energia electrică au crescut cu peste 7%, la energia termică cu circa 3%, iar gazele s-au scumpit cu aproape 2%”, a atenţionat liberala.

În condiţiile în care PNL va depune o moţiune de cenzură la adresa guvernului PSD, liberala susţine că plecarea guvernului Tudose este absolut necesară pentru păstrarea echilibrului României.

„Este momentul să punem capăt guvernării PSD, care ignoră că tinerii noștri aleg să muncească în afara granițelor țării, că sistemul de sănătate este la pământ și la fel și cel de educație, că un procent tot mai mare dintre cetățeni trăiesc într-o sărăcie din ce în ce mai accentuată, că un număr mare de mici întreprinzători văd deja falimentul tot mai aproape, din cauza modificărilor Codului Fiscal. Faptul că PSD recurge la teorii ale conspirației, că spune că există cineva care încearcă să preia controlul asupra puterii politice și acționează pentru blocarea programului de guvernare este doar o scuză lamentabilă și deloc onorantă. Toate acestea sunt născute din disperare, din lipsă de rațiune și de decență.

Pentru a mai salva ceea ce se mai poate este nevoie de o reacție din partea societății și din partea fiecărui cetățean. Este nevoie de mobilizare maximă, la fel ca în februarie, când românii au spus tare de tot că în Constituția noastră scrie că ”nimeni nu este mai presus de lege”. Atunci s-a auzit la fel de tare și în afara țării, dar au auzit și Liviu Dragnea și camarila sa, care au dat înapoi, temporar şi prea puțin.

Plecarea acasă a guvernului Tudose nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru nimeni, ba din contră. Există viaţă şi după PSD. Sunt oameni care pot prelua portofolii. În PNL există suficientă resursă umană pentru o guvernare decentă şi performantă. Avem un program de guvernare realist şi muncit care poate oricând să scoată din agonie mediul de afaceri şi să redea normalitatea economică românilor”, a mai scris aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.