FC Ripensia, în zodia remizelor înainte de derby-ul Timișoarei în B. Roș-galbenii...

FC Ripensia, în zodia remizelor înainte de derby-ul Timișoarei în B. Roș-galbenii au înregistrat la Motru al patrulea rezultat identic consecutiv

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Record inedit pentru Ripensia Timișoara. De când a fost (re)preluată de antrenorul Radu Suciu, gruparea din Ciarda Roșie a făcut numai egaluri, cu același scor. 1-1 a fost și rezultatul final al jocului de astăzi, din deplasare, cu Pandurii Tg. Jiu. Spre deosebire de meciul cu UTA, de această dată gruparea de pe Bega a revenit pe tabelă după ce a fost condusă la pauză.

Ripensia a început jocul de la Motru cu noi schimbări în prima echipă. Vlădia s-a regăsit doar pe bancă, la fel ca Dumiter sau Ungureanu, în timp ce în linia de cinci fundași a intrat nou sositul Marius Toma.

Prima ocazie le-a aparținut oaspeților. Mediop a driblat și portarul în minutul 10, dar a intrat în unghi și mingea trimisă de atacantul Ripensiei a putut fi respinsă de pe linia porții de fundașul Vasilescu. Peste opt minute Dănăricu trage primul semnal de alarmă la poarta lui Rădulescu. Mijlocașul care a trecut și pe la rivala lui ”Ripi”, ASU, a trimis în bara transversală din lovitură liberă. În minutul 29 același Bogdan Dănăricu reușește deschiderea scorului cu un șut pe care portarul roș-galbenilor reușește doar să-l devieze, insuficient pentru a deturna balonul din drumul spre gol.


Următoarele ocazii importante le-au aparținut tot gorjenilor, dar Ciprian Rus nu reușește să mai schimbe tabela până la pauză. Deși, la finele reprizei, mingea a căzut din nou pe bara transversală a oaspeților, în urma reluării lui Brînzan.

Oarecum contrar cursului jocului, Ripensia reușește să egaleze în minutul 52 prin Claudiu Matiș. Atacantul titularizat de Radu Suciu profitând de o eroare colectivă a gazdelor. Mai mult, reușita a venit la doar câteva minute de la o nouă șansă mare a lui Brînzan. Putea fi chiar 2-1 pentru ”Ripi” în minutul 64, când Mediop a trimis pe lângă poartă de la limita careului mic. După minute mai bune pentru ripensiști, Rus îl încearcă din nou pe Rădulescu, dar portarul se opune și de această dată. Finalul a fost foarte aprins. După o ocazie a lui Vasilescu, Mediop trimite și el în bară, când partida era deja intrată în prelungiri. Iar meciul se încheie cu o încăierare după un duel Stoi-Brînzan. Ambii au fost avertizați, precum și portarul de rezervă Dalin Munteanu, pătruns pe teren la incident.

Acest punct nu o ajută foarte mult pe Ripensia, care rămâne pe locul 11. Timișorenii îmbrăcați în roșu și galben nu au mai pierdut de patru jocuri în campionat, dar nici nu au mai bătut de zece partide dacă luăm în considerare și duelul din Cupă cu Biledul. Pentru Ripensia urmează în weekendul următor un derby local cu ASU Poli, în premieră în B.

Pandurii Tg. Jiu: Rz. Stanca (cpt.) – Celea, Turda, D. Lung, Al. Vasilescu – Brînzan, Şut – Dodoi (77 Durkovic), Dănăricu (68 Bujor), D. Pîrvulescu – C. Rus. Antrenor: Dorian Gugu.

Ripensia Timișoara: I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), M. Toma, Apro, Stoi, C. Toma – Laur. Tudor, Zaluschi, Bobină (72 Dumiter) – Matiş (79 Semeniuc), Mediop. Antrenor: Radu Suciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.